Σαβ, Ιουλ 27, 2024

Πράσινο για τα δύο νέα malls και κυκλικούς κόμβους στη Λεμεσό-Περιβαλλοντική έγκριση κατά παρέκκλιση

Πράσινο για τα δύο νέα malls και κυκλικούς κόμβους στη Λεμεσό-Περιβαλλοντική έγκριση κατά παρέκκλιση

Πηγή: InBusinessNews 

Την έγκρισή του έδωσε σήμερα το Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανέγερση δύο νέων εμπορικών κέντρων στη Λεμεσό καθώς και κυκλικών κόμβων για καλύτερη εξυπηρέτηση πρόσβασης και κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι και οι δύο περιβαλλοντικές εγκρίσεις δόθηκαν κατά παρέκκλιση των ισχύοντων Τοπικών Σχεδίων Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι λόγω της ιδιαιτερότητας των πολεοδομικών ζωνών, στα οποία χωροθετούνται οι δύο προτεινόμενες αναπτύξεις εμπορικών κέντρων, η έγκριση ή απόρριψή τους περνά μέσα από το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων και κατόπιν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για το «The Mall of Limassol» έργο της Atterbury Europe, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Mall of Cyprus και του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα, καθώς και του Mall of Engomi.

Το δεύτερο εμπορικό κέντρο αφορά το «Limassol Mall» με ιδιοκτήτες το Nicosia Mall και τον όμιλος Παπαντωνίου.

Τα δύο mall χωροθετούνται πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Συγκεκριμένα, το The Mall of Limassol θα ανεγερθεί στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς και συγκεκριμένα στην ενορία Τιμίου Προδρόμου, στη Συμβολή Λεωφόρων Γεωργίου Νεοφύτου και Σπύρου Κυπριανού.

Το Limassol Mall θα ανεγερθεί στον Δήμο Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην Ενορία Αγίου Στυλιανού (Λινόπετρα), πλησίον του Jumbo σε τεμάχιο, στο οποίο λειτουργεί πλυντήριο αυτοκινήτων.

Listen Live