Δευ, Νοε 25, 2024

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΤΗ ΛΔΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΙ

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  - ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΤΗ ΛΔΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΙ

Υπολογίζεται ότι 29 εκατομμύρια άνθρωποι - περίπου 14 ανά 100 του πληθυσμού - ζουν με αναπηρία στη Νιγηρία και οι υπηρεσίες φυσικής αποκατάστασης δεν είναι διαθέσιμες για πολλούς από αυτούς. Στα βορειοανατολικά της χώρας, οι συγκρούσεις και η βία έχουν αφήσει πολλούς χωρίς πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να διανύσουν 600 μίλια για να φτάσουν σε μια εγκατάσταση με επαρκή φροντίδα.

"Είναι ένα σημαντικό βήμα να λειτουργούν τέτοιες εγκαταστάσεις στη Νιγηρία και αλλού. Είναι μια ευκαιρία για εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μια καλύτερη ζωή", δήλωσε ο Daniel Odhiambo, επικεφαλής της ομάδας ICRC για το κέντρο φυσικής αποκατάστασης στο Maiduguri. "Αυτό είναι το πρώτο βήμα μιας μακροπρόθεσμης προσπάθειας ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επωφεληθούν από βασικές υπηρεσίες τα επόμενα χρόνια."

Τα τρία κέντρα στη Νιγηρία, τη ΛΔΚ και το Μάλι, χρηματοδοτήθηκαν μέσω ενός μοναδικού μηχανισμού χρηματοδότησης που ονομάζεται Humanitarian Impact Bond (HIB). Η αρχική χρηματοδότηση παρασχέθηκε από κοινωνικούς επενδυτές, όπως η Bank Lombard Odier και η New Re, και τελικά αποζημιώθηκε μέσω συμφωνιών πληρωμής ανά αποτέλεσμα από χρηματοδότες, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων της Ελβετίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της "La Caixa". " Θεμέλιο.

Ο COVID-19, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα και οι κορυφές της βίας έκαναν την υλοποίηση του έργου περίπλοκη, αλλά παρά τις προκλήσεις, τα κέντρα είναι 9% πιο αποτελεσματικά από το κέντρο αναφοράς όσον αφορά τη διαχείριση χρόνου, τις δεξιότητες του προσωπικού, τη διαχείριση αποθεμάτων και πόρων. Αυτά τα κριτήρια και βασικά στοιχεία όπως η ποιότητα της περίθαλψης και η ικανοποίηση των ασθενών ήταν οι βασικοί παράγοντες που βοήθησαν στον προσδιορισμό του επιπέδου επιτυχίας του HIB.

Το HIB έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για τη διαφοροποίηση της χρηματοδότησής μας για ένα πολυετές έργο μεγάλης κλίμακας. Η συνεργασία και η εμπιστοσύνη των εταίρων μας ήταν καίριας σημασίας, ειδικά σε μια εποχή που οι παγκόσμιες ανάγκες αυξάνονται και η ανθρωπιστική χρηματοδότηση σταματά. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το έργο πέτυχε τους στόχους του και πάνω από 3.000 άτομα είχαν ήδη πρόσβαση σε υπηρεσίες φυσικής αποκατάστασης που θα αλλάξουν τη ζωή.

Το HIB ήταν μια επιτυχημένη προσπάθεια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων να συνδυάσουν πόρους και τεχνογνωσία, ανοίγοντας το δρόμο για άλλα καινοτόμα έργα που θα προσφέρουν πρόσθετους πόρους για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανθρωπιστικού χρηματοδοτικού κενού. Οι επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τη ΔΕΕΣ με αυτό το έργο θα λάβουν το 100% της επένδυσής τους πίσω, και ακόμη κι αν δεν υπάρξει οικονομικό όφελος, ο ανθρώπινος και ανθρωπιστικός αντίκτυπος είναι ασύγκριτος.

"Η οικονομική καινοτομία και η βαθιά δέσμευση για ανθρωπιστικούς σκοπούς αποτελούν τον πυρήνα του DNA του Lombard Odier. Είμαστε υπερήφανοι που βοηθήσαμε τη ΔΕΕΣ να δημιουργήσει έναν πραγματικά καινοτόμο μηχανισμό χρηματοδότησης και να τον φέρει στην αγορά. Προσφέρει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που απαιτείται για την καινοτομία ανθρωπιστικών υπηρεσιών πρόνοια για τους ανθρώπους στις χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις, αυξάνοντας τόσο την παραγωγικότητα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας όσο και το επίπεδο περίθαλψης», δήλωσε ο Δρ Maximilian Martin, Global Head of Philanthropy.

Η ΔΕΕΣ επιδιώκει να δημιουργήσει νέους τρόπους εργασίας επιτρέποντας τη συνεργασία και τις εταιρικές σχέσεις σε όλους τους ανθρωπιστικούς, αναπτυξιακούς και ιδιωτικούς τομείς και στοχεύει να κινητοποιήσει ένα αυξανόμενο μέρος των εσόδων της από καινοτόμες χρηματοδότηση έως το 2030. Οι δωρητές και οι επενδυτές θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο για να βοηθήσουν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων.

"Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) έχει υποστηρίξει τη ΔΕΕΣ σε ένα ευρύ φάσμα ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων για δεκαετίες. Είμαστε περήφανοι που ήμασταν μέρος αυτής της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας που έφερε κοντά δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για να βρουν νέους τρόπους να οδηγήσουν αποτελεσματικότητα στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και μεγιστοποίηση του αντίκτυπου για τα άτομα με αναπηρίες», δήλωσε ο Nick Dyer, Γενικός Διευθυντής Ανθρωπιστικής και Ανάπτυξης της FCDO.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live