Παρ, Ιουλ 19, 2024

TO UN NEWS ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

TO UN NEWS ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

Για να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στη Γάζα, η υπηρεσία του ΟΗΕ συνέχισε να διανέμει νερό, τρόφιμα και άλλα βασικά μη διατροφικά είδη με τη βοήθεια άλλων εταίρων.

Ωστόσο, η κλίμακα των αναγκών παραμένει τεράστια μετά την έκδοση νέων εντολών εκκένωσης το βράδυ της Δευτέρας για το ανατολικό Khan Younis και τη Rafah, που καλύπτουν περίπου το ένα τρίτο του συνόλου της Γάζας και αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη τέτοια εντολή από τον Οκτώβριο.

«Η UNRWA συνεχίζει να παρέχει κρίσιμο νερό, δέματα τροφίμων, αλεύρι, πάνες, στρώματα, μουσαμάδες και υγειονομική περίθαλψη, αλλά καθίσταται σχεδόν αδύνατο για τον ΟΗΕ να παράσχει οποιοδήποτε είδος απάντησης λόγω της ισραηλινής πολιορκίας, της έλλειψης καυσίμων, της έλλειψης προμήθειες βοήθειας, έλλειψη ασφάλειας, παραβιάσεις του νόμου και της τάξης και αυξημένη εγκληματικότητα και τώρα περαιτέρω εντολές εκτοπισμού», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ. Αυτές οι εντολές εκκένωσης «επηρεάζουν για άλλη μια φορά την ασφάλειά μας στη μετακίνηση και την πρόσβαση στη συνοριακή διάβαση για να λάβουμε βοήθεια».

Τελευταία στοιχεία από τις υγειονομικές αρχές της Γάζας δείχνουν ότι σχεδόν 38.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον θύλακα και περισσότεροι από 87.000 τραυματίστηκαν από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου, μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις υπό την ηγεσία της Χαμάς σε πολλούς ισραηλινούς στόχους στο νότιο Ισραήλ που άφησαν περίπου 1.250 νεκρούς και περισσότερους. 250 όμηροι.

Listen Live