Σαβ, Οκτ 5, 2024

Το WFP τραγικά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ για τη Γάζα...

Το WFP τραγικά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ για τη Γάζα...

Τουλάχιστον ένα στα τέσσερα νοικοκυριά, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, αντιμετωπίζει ακραία πείνα. 

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων της IPC, ο κίνδυνος πείνας αυξάνεται καθημερινά καθώς η τρέχουσα σύγκρουση συνεχίζεται και η περιορισμένη ανθρωπιστική πρόσβαση παραμένει. Η ανάλυση της IPC καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι στη Γάζα έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας του λιμού. Τουλάχιστον ένα στα τέσσερα νοικοκυριά, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, αντιμετωπίζει καταστροφικές οξείς συνθήκες επισιτιστικής ανασφάλειας. Αυτά τα ανησυχητικά αυξημένα επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας είναι άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ιστορία.

Το WFP συνεχίζει να παραδίδει δέματα τροφίμων, αλεύρι σίτου, ζεστά γεύματα, ενισχυμένες μπάρες με χουρμάδες και μπισκότα και συμπληρώματα διατροφής λιπιδίων (LNS) σε άτομα εντός και εκτός καταφυγίων στη Γάζα. Οι διανομές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένες στη Ράφα, ενώ άλλες περιοχές είναι περιστασιακά προσβάσιμες μέσω συνεργατών.

Εκτός από τη συνεργασία με συνεργάτες, το WFP ξεκίνησε διανομές μεγάλης κλίμακας μέσω των ηγετών της κοινότητας για να επιταχύνει τις διανομές και να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους σε ανεπίσημους καταυλισμούς.

Καθώς οι ανάγκες εκτινάσσονται στα ύψη, το WFP απαιτεί τουλάχιστον 314 εκατομμύρια USD για να διατηρήσει την απόκριση έκτακτης ανάγκης για έως και 1,1 εκατομμύρια πληγέντες μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Η ανταπόκριση αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται κατά 58%.

Listen Live