Τρι, Σεπ 24, 2024

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού κάνει έκκληση για βιώσιμη πρόσβαση στη Γάζα

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού κάνει έκκληση για βιώσιμη πρόσβαση στη Γάζα

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού κάνει έκκληση για βιώσιμη πρόσβαση στη Γάζα για να παρέχει σωτηρία τροφίμων
ΡΩΜΗ – Καθώς οι ανθρωπιστικές προμήθειες συγκλίνουν στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ανανέωσε σήμερα την έκκλησή του για συνεχή ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που διαφεύγουν από τη βία χρειάζονται απεγνωσμένα τρόφιμα, νερό και ιατρικές προμήθειες. Το WFP έχει ήδη τρόφιμα για 244.000 άτομα κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Περισσότερες προμήθειες τροφίμων φτάνουν στη βορειοανατολική Αίγυπτο, όπου δημιουργείται ένας κόμβος βοήθειας.

«Πρέπει να μας επιτραπεί να φέρουμε αυτό το φαγητό στη Γάζα για άμεση διανομή. Και όχι μόνο μια φορά. Χρειαζόμαστε διαρκή πρόσβαση. Η κατάσταση εκεί είναι καταστροφική και τα αποθέματά μας στη Γάζα εξαντλούνται. Κάθε μέρα που περνά ωθούσε όλο και περισσότερους ανθρώπους πιο κοντά στην πείνα», δήλωσε η Corinne Fleischer, Περιφερειακή Διευθύντρια του WFP για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει πριν εδώ», είπε ο Samer Abdeljaber. Διευθυντής Χώρας του WFP στο Κράτος της Παλαιστίνης. «Οι ομάδες μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διανείμουν τρόφιμα και να διασφαλίσουν ότι το σύστημα ηλεκτρονικών κουπονιών εξακολουθεί να λειτουργεί. Με απογοήτευση, εκατοντάδες άνθρωποι κάνουν ουρές για ώρες κάθε μέρα για να πάρουν μερίδες ψωμιού σε αρτοποιεία σε όλη τη Γάζα, ενώ τα τρόφιμα είναι εκεί, έτοιμα για διανομή, ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορα».

Listen Live