Σαβ, Σεπ 21, 2024

Το Ισραήλ λέει ότι ανακτά τον έλεγχο του φράχτη της Γάζας, χωρίς διείσδυση από τη Δευτέρα

Το Ισραήλ λέει ότι ανακτά τον έλεγχο του φράχτη της Γάζας, χωρίς διείσδυση από τη Δευτέρα

Ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε την καρδιά της λωρίδας της Γάζας για λίγο λιγότερο από δύο ώρες το βράδυ της Κυριακής.

Το Ισραήλ ανέκτησε τον έλεγχο του φράχτη στα σύνορα της Γάζας που παραβίασαν οι παλαιστίνιοι ένοπλοι της Χαμάς μετά από μαζική εισβολή το Σαββατοκύριακο και βάζει νάρκες στα μέρη όπου γκρεμίστηκε το φράγμα, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι δεν έχει σημειωθεί νέα διείσδυση από τη Γάζα από τη Δευτέρα. Σε μια προφανή απάντηση στις φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν διασυνοριακές σήραγγες, είπε ότι ο στρατός δεν είχε τέτοια ευρήματα.

Στη δήλωσή του, ο Χάγαρη σημείωσε ότι οι καιρικές συνθήκες είχαν αντίκτυπο στην προσέγγιση του στρατού να χτυπήσει τους στόχους τους.

Η τέταρτη ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς σηματοδότησε ένα νέο επίπεδο ετοιμότητας σε ολόκληρο το έθνος, σηματοδοτώντας ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο βορρά.

Η ταυτοποίηση χωρών με ιρανούς πληρεξούσιους παρακολουθείται στενά από τις ισραηλινές αρχές. Ο Χάγαρη τόνισε επίσης τη σημασία των προσπαθειών αποτροπής από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Χαγκάρι πρόσθεσε ότι ένα κύμα επιθέσεων στη συνοικία Far Rimal στην καρδιά της λωρίδας της Γάζας διήρκεσε μιάμιση ώρα και εκατοντάδες στόχοι δέχθηκαν επίθεση. Έχουν εντοπιστεί πολλά σημεία συναρμολόγησης.

Δεκάδες μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν στη θάλασσα όταν προσπάθησαν να διεισδύσουν μέσω της Μεσογείου, με αποτέλεσμα η Χαμάς να σταματήσει τις προσπάθειες να τους στείλει μέσω θάλασσας και αέρα.

Όλοι οι οικισμοί δίπλα στον φράχτη της Γάζας έχουν ουσιαστικά εκκενωθεί, με εξαίρεση λίγους που αρνήθηκαν να φύγουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Δεκάδες χιλιάδες έφεδροι κλήθηκαν στην ενεργό δράση
35 τάγματα βρίσκονται στο μέτωπο, ενεργοποιώντας δεκάδες χιλιάδες μαχητές του IDF στην περιοχή της Γάζας. Επιπλέον, σημειώθηκε εισβολή στα βόρεια σύνορα, όπου εξουδετερώθηκαν πολλοί τρομοκράτες. Από τους τέσσερις που ήταν κοντά στο Idamit, 2 σκοτώθηκαν και 2 διέφυγαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει αμυντικό υλικό για σκοπούς προστασίας και αποτροπής.

Μέσα σε μόλις 48 ώρες, 300.000 έφεδροι ενεργοποιήθηκαν. "Αυτό είναι πόλεμος. Κοιμούνται σε υπνόσακους και τρώνε μερίδες μάχης", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "απαιτείται υπομονή".

Προσεγγίστηκαν περισσότερες από 30 οικογένειες απαχθέντων, με εκτεταμένες προσπάθειες σε εξέλιξη από τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών για τον εντοπισμό αιχμαλώτων πολέμου και αγνοουμένων, ωστόσο θα χρειαστούν μερικές ακόμη ημέρες για να δημιουργηθεί μια ευρύτερη εικόνα.

Listen Live