Πεμ, Οκτ 24, 2024

Τουρκία: Στενή παρακολούθηση της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο λόγω εντάσεων Ισραήλ-Ιράν

Τουρκία: Στενή παρακολούθηση της συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο λόγω εντάσεων Ισραήλ-Ιράν

Η Τουρκία φαίνεται να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την πρόσφατη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στη Νότια Κύπρο, σύμφωνα με δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Η κινητικότητα αυτή συνδέεται με την ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, και αφορά την παρουσία στρατευμάτων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στο νησί.

Ο αντιναύαρχος Ζεκί Άκτουρκ, κατά την ενημέρωση των συντακτών, τόνισε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια της "Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου" (ΤΔΒΚ). Ανέφερε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια απειλή ή αρνητική εξέλιξη που να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ΤΔΒΚ, υπογραμμίζοντας όμως ότι η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς.

Αυτές οι δηλώσεις καταδεικνύουν την ανησυχία της Τουρκίας για τις στρατιωτικές κινήσεις στην περιοχή, ιδίως εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Η παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο, σε συνδυασμό με τις ήδη τεταμένες σχέσεις στην περιοχή, αποτελεί σημείο ανησυχίας για την Τουρκία, η οποία δηλώνει έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της στην περιοχή.

Listen Live