Πεμ, Οκτ 3, 2024

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ UNRWA

Από τις 13 Δεκεμβρίου, η UNRWA επιβεβαιώνει ότι ένας επιπλέον συνάδελφος σκοτώθηκε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συναδέλφων της UNRWA που σκοτώθηκαν από την έναρξη των εχθροπραξιών σε 135.

Από τις 7 Οκτωβρίου, έως 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι (ή πάνω από το 85 τοις εκατό του πληθυσμού) έχουν εκτοπιστεί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, μερικές πολλές φορές. Οι οικογένειες αναγκάζονται να μετακινούνται επανειλημμένα αναζητώντας ασφάλεια.

Στις 13 Δεκεμβρίου, σχεδόν 1,4 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένοι (IDPs) βρίσκονταν καταφύγιο σε **155 εγκαταστάσεις της UNRWA **και στις πέντε κυβερνήσεις της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του Βορρά και της Πόλης της Γάζας. Οι πληροφορίες για το καταφύγιο της UNRWA ενημερώνονται καθημερινά στο μέτρο του δυνατού. οι πληροφορίες για τη βόρεια Γάζα και την πόλη της Γάζας ενημερώθηκαν τελευταία φορά στις 12 Οκτωβρίου λόγω περιορισμών πρόσβασης και κατάστασης ασφαλείας.

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια εκτοπισμένοι έχουν καταφύγει σε 98 εγκαταστάσεις της UNRWA στις περιοχές Middle, Khan Younis και Rafah.

Η Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ

Στις 13 Δεκεμβρίου οι Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας (ISF) συνέχισαν τις επιχειρήσεις έρευνας και σύλληψης στην πόλη Τζενίν και τον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη. Ένας Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε και δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν λόγω ανταλλαγής πυρών μεταξύ ISF και Παλαιστινίων. Η ISF φέρεται να εκτόξευσε αληθινά πυρομαχικά κοντά στο νοσοκομείο Ash Shefa στη Τζενίν και κράτησε αρκετούς Παλαιστίνιους δημοσιογράφους μέσα στο νοσοκομείο. Επίσης, οι μπουλντόζες της ISF φέρεται να προκάλεσαν ζημιές σε παλαιστινιακές υποδομές και ιδιωτική περιουσία. Οι επιχειρήσεις της UNRWA στον καταυλισμό έχουν επηρεαστεί σοβαρά και έχουν ανασταλεί.

Η ISF συνέλαβε 25 Παλαιστίνιους και κατέσχεσε ένα όχημα κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και σύλληψης στο Talfit, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Η ISF συνέλαβε δεκαέξι Παλαιστίνιους και κατέσχεσε ένα όχημα κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και σύλληψης στη Χίζμα, στην κεντρική Δυτική Όχθη.

Επιχειρήσεις έρευνας και σύλληψης της ISF αναφέρθηκαν επίσης το πρωί στη Ναμπλούς, τον προσφυγικό καταυλισμό Balata και την Qalqiliya.

Listen Live