Κυρ, Οκτ 20, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ

***Η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι το Ιράν τις τελευταίες ημέρες μετακινεί εκτοξευτές πυραύλων και πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις, σε ένα μήνυμα ότι μπορεί να προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επίθεση τις επόμενες ημέρες.

****Την ίδια στιγμή, ένας αξιωματούχος της άμυνας είπε στην Washington Post ότι το USS Laboon και το USS Cole έχουν μετακινηθεί στην Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος της επανατοποθέτησης των αμερικανικών στρατιωτικών μέσων πριν από την αναμενόμενη επίθεση. Η έκθεση ανέφερε ότι τα πλοία κινήθηκαν δυτικά από τον Κόλπο του Ομάν, έχοντας απομακρυνθεί από τον Περσικό Κόλπο πριν από λίγες ημέρες.

****Το πρακτορείο ανέφερε ότι το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt προφανώς κινούνταν επίσης προς το Ισραήλ.

****Το Ιράν, από την πλευρά του, επέμεινε τη Δευτέρα ότι δεν επιδιώκει να κλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να «τιμωρήσει» το Ισραήλ για να αποτρέψει περαιτέρω αστάθεια.

*****«Το Ιράν επιδιώκει να εδραιώσει τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά αυτό θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτρεπτικών δυνάμεων ενάντια στον τυχοδιωκτισμό του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, προσθέτοντας ότι η δράση από την Τεχεράνη είναι αναπόφευκτη

***Έξι στρατιώτες του Ισραηλ τραυματίστηκαν ελαφρά στην επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ νωρίτερα σήμερα στη Δυτική Γαλιλαία.

Ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ έπληξε το Στρατόπεδο Σράγκα κοντά στη Ναχαρίγια, προκαλώντας πυρκαγιά. Οι στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για ελαφρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου του βουητού στα αυτιά τους από την έκρηξη.

Πρόσθετα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ έπληξαν την περιοχή Ναχαρίγια. Εν μέσω του συμβάντος, ένας πύραυλος αναχαίτισης Iron Dome δυσλειτουργούσε, προσκρούοντας σε αυτοκινητόδρομο και τραυματίζοντας σοβαρά έναν οδηγό.

** Διπλωμάτες αγωνίζονται για να μειώσουν τις εντάσεις καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για «επικείμενα» ιρανικά αντίποινα.Το Ισρσηλ. προετοιμαζεται για οποιοσδήποτε επιθεσεις από το Ιραν και τους δορυφορους του.Ηδη οι επιθεσεις από το Λιβανο και τα κάποια έστω κενα του θολου φοβιζουν τους πολίτες του Βορειου Ισραηλ ενώ προβληματιζουν τους Ισραηλινους επιχειρησιακους.

Listen Live