Κυρ, Σεπ 22, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΑΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στους κατοίκους της Γάζας ένα παράθυρο έξι ωρών για να εκκενώσουν νότια σε συγκεκριμένους δρόμους για να «διασφαλίσουν την ασφάλειά τους». Δεν είναι σαφές πόσο ευρέως έχουν ληφθεί τα μηνύματα εν μέσω διακοπής ρεύματος και διαδικτύου.

Η «συμβουλή για το κίνημα» για τους κατοίκους της Γάζας έρχεται μια ημέρα μετά τις προειδοποιήσεις προς τους 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στη βόρεια Γάζα να εκκενώσουν τα σπίτια τους, εν μέσω ενδείξεων ότι το Ισραήλ πρόκειται να εντείνει την επίθεση αντιποίνων του κατά της Χαμάς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου . σκότωσε 1.300 ανθρώπους.

Η εντολή εκκένωσης του Ισραήλ οδήγησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Γάζα την Παρασκευή, σύμφωνα με το γραφείο ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα βαθαίνει με προειδοποιήσεις για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν από την πείνα . Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας το Σάββατο.

Listen Live