Πεμ, Μάι 9, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΦΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΦΑ

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικοί εταίροι παρέχουν διατροφική υποστήριξη σε σχεδόν 300 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20 εγκαταστάσεων υγείας, σχεδόν 240 επίσημων και ανεπίσημων καταφυγίων και περισσότερες από τρεις δωδεκάδες τοποθεσίες στις κοινότητες υποδοχής.

Η UNICEF έχει επεκτείνει τη θεραπεία εξωτερικών ασθενών για παιδιά με οξύ υποσιτισμό σε 95 τοποθεσίες στη Γάζα – συμπεριλαμβανομένων 36 στο βορρά και 46 στη Ράφα. Αυτά τα εξωτερικά θεραπευτικά προγράμματα υποστηρίζονται από περισσότερους από δώδεκα ανθρωπιστικούς συνεργάτες που εργάζονται για τη διατροφή.

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε χθες ότι ο οργανισμός και οι συνεργάτες του κατάφεραν να απομακρύνουν τέσσερις ασθενείς και τους φροντιστές τους από το νοσοκομείο Kamal Adwan, στη βόρεια Γάζα, το Σαββατοκύριακο – μεταξύ των οποίων ένα εννιάχρονο αγόρι.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Τέντρος, είπε ότι η ομάδα μπόρεσε να ολοκληρώσει μόνο εν μέρει την αποστολή της σε αυτήν την εγκατάσταση και στο νοσοκομείο Al-Awda λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, καθώς και των σοβαρών καθυστερήσεων στα σημεία ελέγχου. Ως αποτέλεσμα, τα καύσιμα και οι ιατρικές προμήθειες δεν μπόρεσαν να φτάσουν στον Kamal Adwan και οι εταίροι δεν μπορούσαν να αξιολογήσουν τις ανάγκες στο Al-Awda για υποστήριξη της αποκατάστασης των υπηρεσιών εκεί.

Ο Δρ Τέντρος τόνισε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια και οι αποστολές στη Γάζα χρειάζονται επειγόντως ασφαλή, διαρκή και ομαλή διέλευση από τη Λωρίδα της Γάζας για να εξυπηρετήσουν ανθρώπους που έχουν κρίσιμη ανάγκη για σωτήρια φροντίδα.

Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μεγάλα εμπόδια που περιορίζουν την κλίμακα της ανθρωπιστικής απάντησης στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων ενεργών εχθροπραξιών, αδιάβατους δρόμους, μη εκραγείς πυρομαχικών, ελλείψεων καυσίμων, καθυστερήσεων στα σημεία ελέγχου και ισραηλινών περιορισμών που μας εμποδίζουν να φέρουμε αντικείμενα απαραίτητα για την παροχή βοήθειας παραδόσεις.

Listen Live