Τετ, Μαρ 29, 2023

ΣΥΡΙΑ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΑ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ

Παρά το δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας, οι εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζουν να κλιμακώνουν την ανταπόκρισή τους και να παρέχουν υπηρεσίες βοήθειας και προστασίας στους ανθρώπους στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Σε όλη τη Συρία, η OCHA και οι εταίροι της έχουν προσεγγίσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια άτομα με φαγητό. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν λάβει υποστήριξη έκτακτης ανάγκης, ενώ περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχουν προσεγγιστεί με υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής. Οι εταίροι υγείας έχουν υποστηρίξει 2,6 εκατομμύρια ιατρικές διαδικασίες.

Η έκκληση για τον σεισμό της Συρίας του 2023 , που ζητά 398 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθηθούν 4,9 εκατομμύρια άνθρωποι, χρηματοδοτείται επί του παρόντος κατά 72 τοις εκατό με 256 εκατομμύρια δολάρια που έχουν λάβει. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν ανάγκη στη Συρία ήταν στο υψηλότερο επίπεδο ακόμη και πριν από τους σεισμούς, με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους να χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ανθρώπων να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Μετά από 12 χρόνια συγκρούσεων και κρίσεων, βασικές υπηρεσίες – συμπεριλαμβανομένης της στέγασης, της υγείας, της εκπαίδευσης, του νερού και της ενέργειας – συνεχίζουν να επηρεάζονται. Ο σεισμός έπληξε τη Συρία εν μέσω μιας ενεργού επιδημίας χολέρας και μιας κρίσης λειψυδρίας.

Το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης της Συρίας για το 2023 χρηματοδοτείται μόλις πέντε τοις εκατό. Αυτό περιορίζει σοβαρά την ικανότητα των Ηνωμένων Εθνών και των ανθρωπιστικών εταίρων μας να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved