Σαβ, Σεπ 21, 2024

Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια για 22.000 άτομα

Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια για 22.000 άτομα

Στις 23 Ιουνίου, μια συνοδεία 10 φορτηγών που μετέφερε 220 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για 22.000 άτομα πέρασε από το Χαλέπι στη Σαρμάντα στη βορειοδυτική Συρία. Η συνοδεία παρέδωσε βοήθεια, όπως τρόφιμα, αλεύρι σίτου, κινητές μονάδες αποθήκευσης, κιτ υγιεινής και είδη υγείας, μεταξύ άλλων προμηθειών, που παρασχέθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη UNICEF, την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων.

Στη βορειοδυτική Συρία, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται σε βοήθεια για να καλύψουν τις πιο βασικές τους ανάγκες. Περίπου το 80 τοις εκατό αυτών των ανθρώπων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι ανθρωπιστές συνάδελφοί μας προειδοποιούν για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης λόγω των πρόσφατων σεισμών του Φεβρουαρίου, των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών και της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης.

Αν και αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα, η διασταυρούμενη επιχείρηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το μέγεθος ή το εύρος της μαζικής διασυνοριακής επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αγγίζει 2,7 εκατομμύρια Σύρους κάθε μήνα με ζωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και εμβολίων.

Ο ΟΗΕ συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να κλιμακώσει τη διαγραμμική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε ολόκληρη τη Συρία.

Ο ΟΗΕ τονίζει την ανάγκη για αυξημένη πρόσβαση σε όλες τις κοινότητες στη Συρία που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις και εγγυήσεις ασφαλείας για πιο τακτική διαγραμμική βοήθεια.

Η βορειοδυτική Συρία σημείωσε απότομη αύξηση των εχθροπραξιών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Χθες, αναφέρθηκαν επιθέσεις στο Κυβερνείο Idleb, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 αμάχων και τον τραυματισμό περισσότερων από 30 αμάχων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο παιδιά. Οι επιθέσεις έπληξαν κατοικημένες γειτονιές, προκαλώντας ζημιές σε ένα άδειο σχολείο και μια λαϊκή αγορά.

Σε σημερινή δήλωση, ο Αντιπεριφερειακός Ανθρωπιστικός Συντονιστής για την κρίση στη Συρία, Ντέιβιντ Κάρντεν, δήλωσε ότι ανησυχεί για αυτή την κλιμάκωση των εχθροπραξιών και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, και εξαιρουμένων των στοιχείων από το χθεσινό επεισόδιο, τουλάχιστον 21 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 51 άμαχοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την παρακολούθηση που πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Listen Live