Κυρ, Ιαν 29, 2023

Στο Νότιο Σουδάν ο Peter Van der Auweraert

Στο Νότιο Σουδάν ο Peter Van der Auweraert

Σήμερα, ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Νότιο Σουδάν, Peter Van der Auweraert, καταδίκασε έντονα μια νέα επίθεση εναντίον εργαζομένων και περιουσιακών στοιχείων ανθρωπιστικής βοήθειας στα ανατολικά της χώρας.

Στις 18 Ιανουαρίου, αρκετοί ένοπλοι επιτιθέμενοι εισέβαλαν σε συγκρότημα διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) στο Πίμπορ, τραυματίζοντας έναν ανθρωπιστή. Οι επιτιθέμενοι στόχευσαν τη ΜΚΟ αναζητώντας μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία και έκλεψαν τιμαλφή.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση αυτόν τον μήνα, μετά τη δολοφονία δύο εργαζομένων στην ανθρωπιστική βοήθεια στη διοικητική περιοχή Abyei και ενός άλλου εργαζομένου στην πολιτεία Jonglei.

Οι ευάλωτες κοινότητες επηρεάζονται έμμεσα από αυτές τις επιθέσεις, καθώς παρεμποδίζουν την παροχή της αναγκαίας υποστήριξης για την εξοικονόμηση ζωών σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Νότιο Σουδάν είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για τους εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, με εννέα ανθρωπιστές που σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας και 450 περιστατικά που αναφέρθηκαν το 2022 και ήδη τρεις ανθρωπιστές σκοτώθηκαν το 2023.

Το 2023, 9,4 εκατομμύρια από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν θα χρειαστούν επείγουσα βοήθεια και προστασία, από 8,9 εκατομμύρια το 22.

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved