Τετ, Οκτ 23, 2024

Σουδάν: ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στα μέρη της σύγκρουσης στη χώρα να απόσχουν από τη στόχευση του Al Fasher

Σουδάν: ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στα μέρη της σύγκρουσης στη χώρα να απόσχουν από τη στόχευση του Al Fasher

Η Κάτοικος και Ανθρωπιστική Συντονίστρια στο Σουδάν , Clementine Nkweta-Salami, κάλεσε τα μέρη στη σύγκρουση στη χώρα να απόσχουν από τη στόχευση του Al Fasher και να προστατεύσουν τους αμάχους, μετά από αναφορές για μεγάλης κλίμακας μάχες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Σε δήλωση που εξέδωσε χθες, ο Nkweta-Salami είπε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για άμεσες επιθέσεις σε αμάχους και βασικές εγκαταστάσεις , όπως νοσοκομεία, τα οποία προστατεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ενώ ο αριθμός των θυμάτων αμάχων λόγω των τελευταίων εχθροπραξιών στο Αλ Φασέρ, την πρωτεύουσα της Πολιτείας του Βόρειου Νταρφούρ, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι επηρεάστηκαν εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και στρατόπεδα εκτοπισμού, απειλώντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά ότι τουλάχιστον 250 άνθρωποι εκτοπίστηκαν .

Το Al Fasher φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένους που κινδυνεύουν από λιμό, συμπεριλαμβανομένου του καταυλισμού Zamzam, όπου ο λιμός έχει ήδη επιβεβαιωθεί.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Listen Live