Πεμ, Απρ 25, 2024

Σειρά επιθέσεων εναντίον αμάχων στο Βόρειο Κίβου

Σειρά επιθέσεων εναντίον αμάχων στο Βόρειο Κίβου

Οι ανθρωπιστικοί εταίροι αναφέρουν ότι μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμάχων στο Βόρειο Κίβου έχει εκτοπίσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και στοίχισε δεκάδες ζωές την τελευταία εβδομάδα. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι που εκτοπίστηκαν από το Rutshuru βρήκαν ασφάλεια στο Kibirizi, ενώ περίπου 55.000 άνθρωποι από το Masisi κατέφυγαν σε γειτονικά χωριά, συμπεριλαμβανομένης της Goma, στο North Kivu και προς τη Minova στο νότιο Kivu.

Τρία σχολεία στην περιοχή Καρούμπα στο Μασίσι καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς, αφήνοντας περισσότερα από 1.000 παιδιά χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση. Συνολικά, από τον Μάρτιο του 2022, η εκπαίδευση περισσότερων από 600.000 παιδιών έχει επηρεαστεί από τη συνεχιζόμενη βία στο Βόρειο Κίβου.

Το OCHA και οι συνεργάτες του παρέχουν υποστήριξη υγείας, εκπαίδευση, τροφή, νερό και αποχέτευση μεταξύ άλλων πολύ απαραίτητων υπηρεσιών σε χιλιάδες ανθρώπους στο Μπένι και τις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας για την κλιμάκωση της απάντησής μας.

Τον περασμένο χρόνο, η νέα βία στην περιοχή προκάλεσε τον εκτοπισμό περισσότερων από 800.000 ανθρώπων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εσωτερικά εκτοπισμένων στη χώρα σε περισσότερα από 6 εκατομμύρια άτομα.

Listen Live