Τρι, Οκτ 22, 2024

ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ TIMES OF ISRAEL

ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ TIMES OF ISRAEL

Το Ισραήλ λέει ότι κορυφαίοι διπλωμάτες της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου θα επισκεφθούν αύριο για να συζητήσουν την αποφυγή της πυρκαγιάς.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας θα επισκεφθούν αύριο το Ισραήλ και θα συναντήσουν τον Υπουργό Εξωτερικών Ισραήλ Κατς για να συζητήσουν τις προσπάθειες για την αποτροπή μιας περιφερειακής κλιμάκωσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο του Κατς.

Η τριμερής συνάντηση μεταξύ Katz, David Lammy και Stephane Sejourne πρόκειται επίσης να θίξει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας ομήρων, με τον Katz να υποστηρίξει την ανάγκη επιβολής σκληρών κυρώσεων στο Ιράν για τα πυρηνικά, πυραυλικά και μη επανδρωμένα προγράμματά του και να δηλώσει Οι Φρουροί της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση.

Η συνάντηση και τα ταξίδια δεν επιβεβαιώθηκαν αρχικά από τα υπουργεία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, αν και το Sky News επικαλείται διπλωματική πηγή που λέει ότι ο Lammy θα πετάξει όντως αύριο.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών παρέχει μια δήλωση από τον Lammy λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προτρέπει τους εταίρους στη Μέση Ανατολή να «επιλέξουν την ειρήνη».

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια σταθερότητα. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα μπορούσαν να καθορίσουν το μέλλον της Μέσης Ανατολής», λέει ο Lammy, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κάθε διπλωματικό μοχλό για να επιτύχει κατάπαυση του πυρός».

Listen Live