Σαβ, Ιουλ 27, 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΟΝΟ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΟΝΟ

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...
Πηγές του BBC στην Ουασιγκτον διαβιβασαν τις παρακατω επισημες τοποθετησεις ενώ το κλίμα ανησυχιας για μεγάλη μεσανατολικη ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ πολλαπλασιαζεται καθημερινά λόγω της ακραιας επιμονης της Ισραηλινης Κυβερνησεως για απροετοιμαστη εσπευσμενη χωρίς προνοητικοτητα για τους αμαχους επελαση στη Ραφα και τα γεμάτα πρόσφυγες περιχωρα της:

" Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός έχει «ειδική υποχρέωση καθώς διεξάγει επιχειρήσεις εκεί ή οπουδήποτε αλλού να βεβαιωθεί ότι προστατεύουν την αθώα ζωή των πολιτών».

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή θα ήταν καταστροφή για αυτούς τους ανθρώπους και δεν είναι κάτι που θα υποστηρίξαμε», είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν είδαν τίποτα που να υποδηλώνει ότι το Ισραήλ επρόκειτο να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση στη Ράφα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, επανέλαβε τα σχόλια του κ. Κίρμπι, λέγοντας: «Εμείς [οι ΗΠΑ] δεν θα υποστηρίξαμε την επιχείρηση κάτι τέτοιο χωρίς σοβαρό και αξιόπιστο σχεδιασμό».

Ερωτηθείς από το BBC πού πρέπει να πάνε οι πρόσφυγες στη Ράφα σε περίπτωση επιχείρησης, ο κ. Πατέλ είπε ότι αυτά ήταν «εύλογα ερωτήματα στα οποία πιστεύουμε ότι οι Ισραηλινοί πρέπει να απαντήσουν».

Μιλώντας στην ισραηλινή πόλη Τελ Αβίβ, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οποιαδήποτε «στρατιωτική επιχείρηση που αναλαμβάνει το Ισραήλ πρέπει να θέτει τους αμάχους πάνω από όλα... και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ράφα».

Είναι σπάνιο οι ΗΠΑ, βασικός σύμμαχος και στρατιωτικός υποστηρικτής του Ισραήλ, να μιλήσουν για τυχόν επερχόμενα στάδια της στρατιωτικής επίθεσης της χώρας στη Γάζα - αλλά αυτό ήταν μια σαφής προειδοποίηση."

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Σε συνέντευξή του στο αιγυπτιακό ειδησεογραφικό κανάλι Al Ghad, ο Ahmed Abu Zeid είπε ότι η Αίγυπτος βλέπει την κατάσταση στη νότια περιοχή Ράφα της Γάζας ως «αφόρητη και καταστροφική».

«Η συνέχιση των ισραηλινών επιδρομών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές θα δημιουργήσει μια αβίωτη πραγματικότητα. Το σενάριο μαζικής μετατόπισης είναι πιθανό. Η αιγυπτιακή θέση σε αυτό ήταν πολύ σαφής και ξεκάθαρη: Είμαστε ενάντια σε αυτήν την πολιτική και δεν θα το επιτρέψουμε», είπε.

Οι εικόνες των τελευταίων εβδομάδων που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την Αίγυπτο να ενισχύει προφανώς την άμυνά της στα σύνορα, με επιπλέον συρματοπλέγματα και τοίχους.
Εν τω μεταξύ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε την Πέμπτη ότι το Κάιρο ανησυχεί για το ενδεχόμενο μαζικής προσπάθειας των κατοίκων της Γάζας να διαφύγουν πέρα ​​από τα σύνορα όταν ο Ισραηλινός Στρατός επεκτείνει τις επιχειρήσεις στη Ράφα.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ.ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στους Times of Israel ότι η Ιερουσαλήμ δεν θα υποβάλει αντιπρόταση σε αυτό που αποκάλεσε επίσης «παραληρητικές» απαιτήσεις της Χαμάς, αλλά μάλλον επιδίωκε να πιέσει το Κατάρ, μέσω των ΗΠΑ, να πιάσει τη Χαμάς για να αμβλύνει τους όρους της.

Οι ΗΠΑ, μαζί με τους μεσολαβητές Αίγυπτο και Κατάρ, συνέχισαν να πιέζουν για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων που θα συνοδευόταν από εκεχειρία, με μια αντιπροσωπεία της Χαμάς να φτάνει στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις. Η Αίγυπτος πίεσε το Ισραήλ να στείλει επίσης εκπροσώπους, αλλά η Ιερουσαλήμ αρνήθηκε να το κάνει, σύμφωνα με τις ειδήσεις του Channel 12.
Αυτή η αρνηση εν μέσω μεγαλων επιχειρησεων στην Χαν Γιουνις και προετοιμασιων για επίθεση στη Ραφα έχει εκνευρισει τους βασικους υπηρεσιακους της Συναντησης του Παρισιου γιατί δεν συνηθίζεται στις πρακτικες Μυστικων Υπηρεσιων ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ όταν διακινουν προσχεδια κοινως συμφωνηθεντα και υπάρχει αντιπροταση από τη Χαμας η οποία σαφως μπορεί να βελτιωθει σε συζητήσεις επιχειρησιακων μακρυά από τη δημοσιοτητα.

ΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ Η TIMES OF ISRAEL ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ
Στην Ουάσιγκτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν έντονες προειδοποιήσεις εναντίον του Ισραήλ που επεκτείνει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην πόλη, προειδοποιώντας για καταστροφικές συνέπειες, εκτός και αν ληφθούν υπόψη οι άμαχοι που βρίσκονται καταφύγιο στην πόλη.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν έχουν ακόμη δει κανένα στοιχείο σοβαρού σχεδιασμού για μια τέτοια επιχείρηση», προσθέτοντας: «Να διεξάγουν μια τέτοια επιχείρηση αυτή τη στιγμή χωρίς σχεδιασμό και λίγη σκέψη σε μια περιοχή» όπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι καταφύγιο «θα ήταν καταστροφή».

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση.

«Οποιαδήποτε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα αυτή τη στιγμή, υπό αυτές τις συνθήκες, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο – πιθανώς περισσότερο από ενάμισι εκατομμύριο – Παλαιστίνιους που αναζητούν καταφύγιο και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα χωρίς να λαμβάνεται δεόντως υπόψη η ασφάλειά τους, θα ήταν μια καταστροφή και δεν θα την υποστηρίξαμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΑΦΑ
Με μαζικές οδομαχίες, εκατέρωθεν χρήση κάθε μέσου αμύνης και επιθέσεως από το Ισραήλ, τη Χαμάς και ποικίλες δορυφορικές πολεμικές μηχανές, η Ανατολική Μεσόγειος θα γνωρίσει νέα ανάφλεξη. Οι ανθρωποθυσίες και οι τραγωδίες είναι ήδη τεράστιες και οι κραδασμοί σε δεκάδες χώρες ισχυρές με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στα ΣΥΝΟΡΑ της Γαζας με την Αιγυπτο θα εξελιχθουν τραγωδιες.Νεοι οικισμοι αντισκηνων θα πλημμυρισουν την έρημο
και γειτονικες Αιγυπτιακες περιοχές.Ενω η Αιγυπτος σε κλίμα οργης και θυμου πιθανόν να προβει σε ενέργειας ρηξης ακραιας με την ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ κυβέρνηση.Με συνεπειες ακραιες και απροβλεπτες

Μόνη παρηγοριά θα παραμενει το κουράγιο και η γενναιότητα των ανθρώπων που εργάζονται σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς και οι οποίοι κινδυνεύουν καθημερινά για να έχει ακόμη η ανθρωπότητα μια παραφωνία αντίστασης στο δράμα αυτού του πολέμου.

Listen Live