Κυρ, Σεπ 22, 2024

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

Στο Σουδάν, η OCHA και οι εταίροι της συνεχίζουν να προσεγγίζουν εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη, παρά την ανασφάλεια, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τη λεηλασία των προμηθειών.

Στους δύο μήνες από την έναρξη της σύγκρουσης, περίπου 85 ανθρωπιστικές οργανώσεις έφτασαν σε 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το Σουδάν με σωτήρια βοήθεια – συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, διατροφής, υγείας, εκπαίδευσης, υγιεινής, υγιεινής και προμήθειες μη τροφίμων, καθώς και υπηρεσίες προστασίας.

Οι εταίροι υγείας παραδίδουν ιατρικές προμήθειες και παρέχουν υποστήριξη σε εγκαταστάσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν. Μεταξύ 15 Απριλίου και 15 Ιουνίου, 19 οργανισμοί προσέγγισαν περισσότερα από 470.000 άτομα.

Από την έναρξη της σύγκρουσης, οι εταίροι έχουν επίσης εξετάσει τουλάχιστον 726.000 παιδιά κάτω των 5 ετών για υποσιτισμό και περιθάλψισαν περισσότερα από 31.000 παιδιά που πάσχουν από σοβαρό οξύ υποσιτισμό.

Οι ανθρωπιστικοί εταίροι συνεχίζουν να εργάζονται για να κλιμακώσουν τις παραδόσεις βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της διασυνοριακής: Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού λέει ότι την περασμένη εβδομάδα, τρία φορτηγά που μετέφεραν 50 τόνους ράβδους χουρμάδων πέρασαν στο Σουδάν από την Αίγυπτο. Τη Δευτέρα έφτασαν στο Wadi Halfa.

Listen Live