Παρ, Ιουλ 19, 2024

Ο τυφώνας Beryl στην Καραβα ι κη. Ενημερωση από τον ΟΗΕ.

Ο τυφώνας Beryl στην Καραβα ι κη. Ενημερωση από τον ΟΗΕ.

Ομάδες του ΟΗΕ βρίσκονται στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες και τη Γρενάδα μετά τον τυφώνα Beryl που έπληξε τα νησιά.

Το OCHA έχει προσωπικό που συνεργάζεται στενά με την Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Καταστροφής της Καραϊβικής και εντάχθηκε στην ομάδα ταχείας αξιολόγησης του οργανισμού στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, που έφτασε χθες το απόγευμα.

Ομάδες OCHA βρίσκονται στα Μπαρμπάντος, υποστηρίζοντας τον μόνιμο συντονιστή για τα Μπαρμπάντος και την Ανατολική Καραϊβική, Simon Springett και τους εταίρους μας για να ανταποκριθούν στις επιπτώσεις του τυφώνα στη Γρενάδα και τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, όπου οι εθνικές αρχές, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και οι εταίροι αξιολογούν το μέγεθος της ζημιάς.

Μέχρι σήμερα, η Γρενάδα και ο Άγιος Βικέντιος έχουν αναφέρει ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται σε καταφύγια.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το μονοπάτι του τυφώνα Beryl, ο οποίος κινείται δυτικά ως καταιγίδα κατηγορίας 4 και πιθανότατα θα φτάσει στη Τζαμάικα σήμερα και στη Μπελίζ και στο Μεξικό στη συνέχεια ως ασθενέστερος, αλλά ακόμα επικίνδυνος τυφώνας.

Το OCHA αναπτύσσει μια ομάδα στο Μπελίζ εν όψει της πτώσης του τυφώνα, με μια ομάδα να κατευθύνεται προς την Τζαμάικα μετά το πέρασμα του Μπέριλ. Ο OCHA προετοιμάζει επίσης ομάδες στην Κεντρική Αμερική. Εμπειρογνώμονες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από τις ομάδες αξιολόγησης και συντονισμού καταστροφών του ΟΗΕ έχουν επίσης αναπτυχθεί στα Μπαρμπάντος, την Τζαμάικα και ενδεχομένως στο Μπελίζ.

Αν και οι ομάδες μας προετοιμάζονται μήνες πριν από αυτήν την εποχή τυφώνων, μια τόσο ισχυρή καταιγίδα στις αρχές της σεζόν είναι εξαιρετικά σπάνια.

Listen Live