Δευ, Σεπ 23, 2024

Ο ΠΟΥ λέει ότι χρειάζεται επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα για να παραδώσει βοήθεια και ιατρικές προμήθειες

Ο ΠΟΥ λέει ότι χρειάζεται επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα για να παραδώσει βοήθεια και ιατρικές προμήθειες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι χρειάζεται επείγουσα πρόσβαση στη Γάζα για να παραδώσει βοήθεια και ιατρικές προμήθειες, καθώς προειδοποιεί για μια μακροπρόθεσμη ανθρωπιστική κρίση.

Περίπου οι μισοί από τους 2.800 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν γυναίκες και παιδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ σε μια ενημέρωση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Άλλοι 11.000 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από την έναρξη των βομβαρδισμών αντιποίνων του Ισραήλ μετά τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών συναντάται σήμερα με «υπεύθυνους λήψης αποφάσεων» για να ανοίξει την πρόσβαση στη Γάζα το συντομότερο δυνατό - προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος εισόδου ή εξόδου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν περαιτέρω ότι υπήρξαν 115 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γάζα δεν λειτουργούν, ενώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα σπανίζουν.

«Οι ανησυχίες για την αφυδάτωση και τις υδατογενείς ασθένειες είναι υψηλές δεδομένης της κατάρρευσης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNRWA. «Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πεθαίνουν χωρίς νερό».

Listen Live