Πεμ, Απρ 18, 2024

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει μια αποστολή στo νοσοκομείο Αλ Σίφα για να βοηθήσει

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει μια αποστολή στo νοσοκομείο Αλ Σίφα για να βοηθήσει

Είδαμε αναφορές ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εκκενώσει τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Al Shifa στην πόλη της Γάζας. Ο ΟΗΕ σχεδιάζει μια αποστολή στην Αλ Σίφα μόλις επιτραπεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν ιατρική φροντίδα και να αξιολογήσουν την εγκατάσταση.

Σε ένα χθεσινή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, είπε ότι 21 ασθενείς πέθαναν από τότε που ο Αλ Σίφα τέθηκε υπό πολιορκία στις 18 Μαρτίου. Πρόσθεσε ότι από το Σάββατο, μόνο ένα μπουκάλι νερό παρέμενε για κάθε 15 άτομα στο νοσοκομείο και το φαγητό ήταν εξαιρετικά περιορισμένο.

Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο Al Aqsa στην κεντρική Γάζα, μια ομάδα του ΠΟΥ πραγματοποιούσε ανθρωπιστική αποστολή εκεί χθες, όταν ένα στρατόπεδο σκηνών μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν. Όλο το προσωπικό του ΠΟΥ λαμβάνεται υπόψη.

Ο Δρ Τέντρος είπε ότι η ομάδα βρισκόταν στο νοσοκομείο για να αξιολογήσει τις ανάγκες και να συγκεντρώσει θερμοκοιτίδες που θα σταλούν στη βόρεια Γάζα. Κάλεσε για την προστασία των ασθενών, του υγειονομικού προσωπικού και των ανθρωπιστικών αποστολών – και είπε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις και η στρατιωτικοποίηση των νοσοκομείων στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν.

Listen Live