Τετ, Οκτ 23, 2024

Ο ΟΗΕ για το Σουδάν:Οι σοβαρές πλημμύρες επιδεινώνουν μια ήδη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στο Σουδάν.

Ο ΟΗΕ για το Σουδάν:Οι σοβαρές πλημμύρες επιδεινώνουν μια ήδη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στο Σουδάν.

Ο OCHA προειδοποιεί ότι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Σουδάν .

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από τα τέλη Ιουνίου, με το βόρειο Νταρφούρ να έχει πληγεί περισσότερο. Το Νότιο Νταρφούρ, η Ερυθρά Θάλασσα, ο ποταμός Νείλος και τα βόρεια κράτη έχουν επίσης επηρεαστεί.

Οι σοβαρές πλημμύρες επιδεινώνουν μια ήδη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στο Σουδάν. Περισσότεροι από 172.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και δεκάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν λόγω των πλημμυρών.

Περίπου 124.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές που κινδυνεύουν από λιμό, συμπεριλαμβανομένου του El Fasher, της πρωτεύουσας του Βόρειου Νταρφούρ. Συνθήκες πείνας επιβεβαιώθηκαν εκεί τον περασμένο μήνα στο στρατόπεδο εκτοπισμού Zamzam.

Παρά τις πλημμύρες, ο ΟΗΕ και οι επί τόπου εταίροι κάνουν ό,τι μπορούν για να προσεγγίσουν τους ανθρώπους με βοήθεια. Την περασμένη εβδομάδα, οργανώσεις βοήθειας παρέδωσαν σωτήρια θεραπευτική τροφή για τη θεραπεία 6.000 παιδιών που πάσχουν από σοβαρό οξύ υποσιτισμό στην πόλη Nyala στο Νότιο Νταρφούρ. Στη Βόρεια Πολιτεία, οι εταίροι μοίρασαν είδη βοήθειας σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Οι πλημμύρες και τα στάσιμα νερά αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών, με σχεδόν 2.900 ύποπτα κρούσματα χολέρας να έχουν αναφερθεί από την έναρξη της τελευταίας επιδημίας στα μέσα Αυγούστου.

Ο ΟΗΕ και οι εταίροι συνεχίζουν τις προσπάθειες για να ανταποκριθούν στο πρόσφατο ξέσπασμα. Σήμερα, η UNICEF ανέφερε ότι περισσότερες από 400.000 δόσεις εμβολίου χολέρας έχουν φτάσει στη χώρα.

Listen Live