Πεμ, Μάι 9, 2024

Ο ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΛΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ

Ο ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΛΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ

Η Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, Joyce Msuya, και η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για τη Σεξουαλική Βία σε Συγκρούσεις, Pramila Patten, έκαναν σήμερα έκκληση για περισσότερη διεθνή δέσμευση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών στη χώρα.

Σε κοινή δήλωση , οι δύο αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι μετά από ένα χρόνο πολέμου στο Σουδάν , συνεχίζουν να καταγράφονται καταγγελίες για βιασμό, καταναγκαστικό γάμο, σεξουαλική σκλαβιά και εμπορία γυναικών και κοριτσιών – ειδικά στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, καθώς και στο Νταρφούρ. και Κορδοφάν.

Καθώς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συναντώνται αυτή την εβδομάδα για την ετήσια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη βία που σχετίζεται με συγκρούσεις, οι Msuya και Patten τους προέτρεψαν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι άμαχοι στο Σουδάν πρέπει να προστατεύονται και να μην υποβάλλονται ποτέ σε πράξεις σεξουαλικής βίας, που συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

Listen Live