Παρ, Οκτ 18, 2024

Ο ΟΗΕ για την ΠΕΙΝΑ στην Μπουρκίνα Φάσο

Ο ΟΗΕ για την ΠΕΙΝΑ στην Μπουρκίνα Φάσο

Η Μπουρκίνα Φάσο αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση με 6,3 εκατομμύρια ανθρώπους να χρειάζονται ανθρωπιστική υποστήριξη και προστασία.

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικοί εταίροι κάνουν ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων και, κυρίως, να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κρίση να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή της Υπουργού Ανθρωπιστικής Δράσης της Μπουρκίνα Φάσο, Nandy Somé-Diallo, αυτή την εβδομάδα στην ετήσια συνάντηση ECOSOC για τη Μετάβαση από την Αρωγή στην Ανάπτυξη. Περιέγραψε τις βασικές προσπάθειες της κυβέρνησης για την παροχή σωτήριας ανακούφισης και την προώθηση της ανθεκτικότητας.

Δουλεύοντας μέσω του Σχεδίου Ανθρωπιστικής Αντίδρασης, οι οργανώσεις βοήθειας έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 730.000 ανθρώπους σε όλη την Μπουρκίνα Φάσο φέτος.

Αν και αυτή είναι μια καλή αρχή, αντιπροσωπεύει μόλις το 19 τοις εκατό των 3,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που σκοπεύουμε να βοηθήσουμε.

Σχεδόν στα μισά του έτους, το Σχέδιο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης των 935 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το 2024 χρηματοδοτείται επί του παρόντος κατά 17 τοις εκατό στα 157 εκατομμύρια δολάρια.

Listen Live