Σαβ, Ιουλ 27, 2024

Ο ΟΗΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Α Ι ΤΗ

Ο ΟΗΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Α Ι ΤΗ

Μια ανθρωπιστική πτήση φορτίου που εκτελείται από την Ανθρωπιστική Αεροπορική Υπηρεσία του ΟΗΕ πέταξε από τον Παναμά στο αεροδρόμιο Πορτ-ο-Πρενς χθες, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μια εμπορευματική πτήση των Ηνωμένων Εθνών προσγειώνεται στην πρωτεύουσα της Αϊτής εδώ και τρεις μήνες. Η εμπορευματική πτήση μετέφερε περίπου 15 τόνους φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Αυτό θα υποστηρίξει κρίσιμες, σωτήριες επιχειρήσεις, καθώς η ανασφάλεια εξακολουθεί να περιορίζει την πρόσβαση των ανθρώπων στην υγειονομική περίθαλψη, κυρίως στη μητροπολιτική περιοχή του Πορτ-ο-Πρενς και στο τμήμα Artibonite.

Οι αρχές της Αϊτής, ο ΠΟΥ και οι τοπικές ΜΚΟ συνεχίζουν να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους εκτοπισμένους, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου για υποσιτισμό, της πρόληψης και φροντίδας της χολέρας, καθώς και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Ελπίζουμε ότι με το σταδιακό άνοιγμα του διεθνούς αεροδρομίου θα μπορούσαν να εισαχθούν περισσότερες προμήθειες, για τις οποίες απαιτείται πολύ η υποστήριξη των χορηγών. Το σχέδιο ανθρωπιστικής ανταπόκρισης για την Αϊτή χρηματοδοτείται μόνο κατά 20 τοις εκατό, με 194 εκατομμύρια δολάρια να έχουν λάβει από τα 674 εκατομμύρια δολάρια που χρειάζονται.

Listen Live