Τετ, Οκτ 23, 2024

Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ FRANCE 24

Ο Νασραλα υποσχέθηκε να συνεχίσει τα καθημερινά χτυπήματα στο Ισραήλ στην πρώτη του ομιλία μετά τις επιθέσεις

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Νασράλα λέει ότι το Ισραήλ πέρασε τις «κόκκινες γραμμές» πυροδοτώντας ηλεκτρονικές συσκευές

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κατηγόρησε την Πέμπτη το Ισραήλ για τις φονικές επιθέσεις που στόχευαν τις ηλεκτρονικές συσκευές της οργάνωσης στον Λίβανο, χαρακτηρίζοντάς τις «σφαγή» που πέρασε την «κόκκινη γραμμή». Στην πρώτη του ομιλία μετά τις επιθέσεις, ο Νασράλα υποσχέθηκε να μην εγκαταλείψει «την αντίσταση». Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ηχητικές εκρήξεις πάνω από τη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ομιλίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίσης μεγάλα πλήγματα στο νότιο Λίβανο λίγο πριν από την ομιλία του, πυροδοτώντας φόβους για μια περιφερειακή κλιμάκωση παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για ηρεμία.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι η ομάδα του υπέστη ένα «άνευ προηγουμένου πλήγμα» με τις επιθέσεις να στοχεύουν τις ηλεκτρονικές συσκευές της ομάδας του. Αλλά υποσχέθηκε να συνεχίσει τα καθημερινά χτυπήματα στο Ισραήλ στην πρώτη του ομιλία μετά τις επιθέσεις αυτές τις εβδομάδες στον Λίβανο .

Πιστεύεται ευρέως ότι το Ισραήλ ενορχήστρωσε τις εκρηκτικές επιθέσεις με στόχο τη Χεζμπολάχ, αλλά οι εκρήξεις έχουν επίσης σκοτώσει αμάχους, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών . Οι εκρήξεις την Τρίτη με στόχο τηλεειδοποιητές σκότωσαν 12 ανθρώπους και η έκρηξη ραδιοτηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών την Τετάρτη σκότωσαν 25 άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 37, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου. Περισσότεροι από 2.930 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε δύο ημέρες επιθέσεων.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ αντάλλαξαν πυρά την Πέμπτη, με ισραηλινά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν το νότιο Λίβανο, ενώ η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ένα μπαράζ πυραύλων και drone στο βόρειο Ισραήλ.

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη την Πέμπτη κοντά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Listen Live