Τετ, Οκτ 23, 2024

Ο Ερυθρός Σταυρός στο Ιράκ

Ο Ερυθρός Σταυρός στο Ιράκ

Η ΔΕΕΣ είναι παρούσα στο Ιράκ από το 1980, παρέχοντας βοήθεια σε εκτοπισμένους και ευάλωτες κοινότητες που επηρεάστηκαν από προηγούμενες ένοπλες συγκρούσεις και άλλη βία.

Καθώς η κατάσταση στο Ιράκ έχει εξελιχθεί από το 2017 και η χώρα επικεντρώνεται στις προσπάθειες ανάκαμψης και ανοικοδόμησης, η ΔΕΕΣ έχει επίσης προσαρμόσει σημαντικά τις δραστηριότητές της σύμφωνα με τις εναπομένουσες ανθρωπιστικές ανάγκες στη χώρα. Πολλές από τις δραστηριότητές μας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ιρακινή Ερυθρά Ημισέληνο και τις αρμόδιες αρχές.

Εστιάζουμε κυρίως σε ευάλωτες ομάδες, δηλαδή κρατούμενους, εκτοπισμένες οικογένειες, παλιννοστούντες, αγνοούμενους και άτομα με αναπηρία. Είμαστε επίσης έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις αρχές για την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που προκύπτουν από οποιοδήποτε πιθανό νέο επεισόδιο βίας στη χώρα.

Επισκεπτόμαστε κρατούμενους με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και την αποκατάσταση της επαφής με τις οικογένειές τους. Υποστηρίζουμε επίσης τις προσπάθειες των αρχών να διευκρινίσουν τι συνέβη με τους αγνοούμενους από προηγούμενες συγκρούσεις. Βοηθάμε οικογένειες που πλήττονται από συγκρούσεις να ξαναχτίσουν τη ζωή τους βελτιώνοντας την πρόσβασή τους σε καθαρό νερό και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και βελτιώνοντας την οικονομική τους ανθεκτικότητα μέσω ενός ευρέος φάσματος δραστηριοτήτων υποστήριξης βιοπορισμού. Διαδίδουμε επίσης την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τις νάρκες ξηράς.

Ο αντίκτυπος της δουλειάς μας - Το 2023

9.484 αντάλλαξαν μηνύματα του Ερυθρού Σταυρού μεταξύ κρατουμένων και συγγενών τους.

65.798 πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις σε 27 κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υποστηρίζονται από τη ΔΕΕΣ.

45.000 οι κρατούμενοι έχουν καλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

102.934 οι άνθρωποι επωφελήθηκαν από διάφορα προγράμματα επιχορηγήσεων μετρητών, Μικροοικονομικές Πρωτοβουλίες και επαγγελματική κατάρτιση.

14.263 τα άτομα με αναπηρία έλαβαν υπηρεσίες φυσικής αποκατάστασης.

45.464 οι άνθρωποι επωφελήθηκαν από έργα αειφόρου παροχής νερού και ενέργειας.

Η δουλειά μας με την ιρακινή Ερυθρά Ημισέληνο

Η ΔΕΕΣ συνεργάζεται με την ιρακινή Ερυθρά Ημισέληνο για την παροχή ανθρωπιστικών υπηρεσιών εντός του Ιράκ. Αυτή η συνεργασία καλύπτει διάφορα προγράμματα που σχετίζονται με: Ασφαλέστερη πρόσβαση. Ανάπτυξη της Εθνικής Εταιρείας; οικονομική ασφάλεια· νερό, αποχέτευση και υγιεινή· κινητές κλινικές και βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία τους· Υγειονομική περίθαλψη σε κίνδυνο. ανακοίνωση; συνειδητοποίηση των εκρηκτικών υπολειμμάτων του πολέμου. και την προστασία των οικογενειακών δεσμών. Η ICRC και η ιρακινή Ερυθρά Ημισέληνος συνεργάζονται επίσης για να υποστηρίξουν τις κοινότητες που είναι ευάλωτες στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, π.χ. βελτιώνοντας την πρόσβαση στο νερό, ευαισθητοποιώντας και παρέχοντας υποστήριξη για τα μέσα διαβίωσης.

Listen Live