Δευ, Σεπ 30, 2024

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ενημερωσε για τις συνέχεις μυστικες διαβουλευσεις και με τα δύο μέρη της συρραξης Ισραηλ Χαμας.

Πρόσφατα ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ενημερωσε για τις συνέχεις μυστικες διαβουλευσεις και με τα δύο μέρη της συρραξης Ισραηλ Χαμας.

Από την πρώτη μέρα ο Ερυθρός Σταυρός ζητουσε από εκπροσωπους της Χαμάς να του δοθεί πρόσβαση στους ομήρους ενω ταυτοχρονα προτεινε τέσσερα μέτρα αναλόγως των δεδομενων.
1. Άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων
2. Πληροφορίες για αυτούς και την κατάσταση της υγείας τους
3. Πρόσβαση σε αυτους, για να βεβαιωθεί ότι αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, για έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους και παροχή της υγειονομικής περίθαλψης που απαιτείται.Επεμενε επίσης να σημειωνει ορισμένοι από αυτούς μπορεί επίσης να χρειαστούν επείγουσα θεραπεία για προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας και δυνητικά νέες.
4. Να σταλουν μηνύματα από αυτούς στις οικογένειές τους. Δεν σταματήσε αυτόν τον διάλογο από την αρχή και θα συνεχίσει.
Για να οικοδομήσει και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη, ο τρόπος λειτουργίας του ηταν ένας διμερής, εμπιστευτικός διάλογος.

Οι αξιωματουχοι του Ερυθρου Σταυρου τονιζαν: "Οι άνθρωποι μπορεί να μην μας δουν στην τηλεόραση ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μιλάμε για αυτές τις συνομιλίες. Μπορεί να νιώθουμε ότι είμαστε σιωπηλοί, αλλά είμαστε εκεί που μετράει περισσότερο." Ειμαστε ειλικρινείςαπο την αρχή επειδή γνωρίζουμε από δεκαετίες εμπειρίας ότι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επηρεάσουμε καλύτερα την αλλαγή για αυτούς που θέλουμε να βοηθήσουμε είναι να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να υποστηρίζουμε τα καλύτερα συμφέροντα εκείνων που θέλουμε να βοηθήσουμε διακριτικά και άμεσα με αυτούς που έχουν την επιρροή να κάνει τη διαφορά.

Είχαμε επικοινωνία με τη Χαμάς σχετικά με τον αριθμό, την ταυτότητα ή την κατάσταση οποιουδήποτε από τους ομήρους. Μιλουσαμε με τη Χαμάς και επίσης μιλάμε με τις ισραηλινές αρχές για αυτό το θέμα. Το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών είναι εμπιστευτικό –όπως και η προσέγγισή μας σε παγκόσμιο επίπεδο– αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε ξεκάθαροι ότι είμαστε έτοιμοι ως ουδέτερος ενδιάμεσος να πραγματοποιήσουμε ανθρωπιστικές επισκέψεις. διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ομήρων και μελών της οικογένειας· και να διευκολύνουν κάθε ενδεχόμενη απελευθέρωση."

Είναι γι αυτό που ο Ερυθρός Σταυρός θα αναλαβει την Παρασκευή την παραλαβης και μεταφορά ΟΜΗΡΩΝ εκτός Γαζας.
Είναι φανερο πως τις τελευταιες εβδομαδες ο Ερυθρός Σταυρός κινηθηκε δραστηρια αξιοποιωντας και την προτερη εμπειρία παραλαβης ΟΜΗΡΩΝ από τη ΓΑΖΑ για να διασφαλίσει ένα ρόλο υποστηρικτικο σε μια πιθανη συμφωνια.

Τις επομένες μέρες θα κατανοησουμε περισσοτερα για τον πολυτιμο ρόλο του σε ένα ακανθωδες και λεπτό διεθνες ζητημα διεθνων και επιμονων διαπραγματευσεων εν μέσω μαχων και βομβαρδισμων.

Ας ελπισουμε αυτό το βήμα να έχει και συνέχεια στα πλαισια των Ανθρωπιστικων συμφωνιων.

Listen Live