Παρ, Σεπ 20, 2024

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΖΑ

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΖΑ

Ισραήλ και Κατεχόμενα Εδάφη: Η ΔΕΕΣ καλεί για άμεση προστασία των αμάχων μετά από φρικτή βία

Γενεύη (ICRC): Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ανησυχεί εξαιρετικά για την ανησυχητική εντατικοποίηση της ένοπλης βίας στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα σήμερα το πρωί.

Η ΔΕΕΣ καλεί όλα τα μέρη να σεβαστούν τις νομικές τους υποχρεώσεις βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου (ΔΑΔ). Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρέπει να γίνονται σεβαστοί και να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή.

Ο Fabrizio Carboni, περιφερειακός διευθυντής του ICRC για την Εγγύς και Μέση Ανατολή, δήλωσε: «Οι εικόνες και οι αναφορές που είδαμε σήμερα το πρωί είναι εντελώς φρικιαστικές. Η βία κατά των αμάχων είναι φρικτή και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να κλιμακώνεται, τότε οι άμαχοι και στις δύο πλευρές θα υποφέρουν πάρα πολύ.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές που σχετίζονται με άτομα που συλλαμβάνονται ή κρατούνται. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η πραγματοποίηση ή η απειλή ότι θα πραγματοποιήσει μια πράξη ομηρίας απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Οποιοσδήποτε κρατείται, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών, πρέπει να αντιμετωπίζεται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

«Όλα τα μέρη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι πολίτες και τα πολιτικά αντικείμενα πρέπει να γίνονται σεβαστά και να προστατεύονται. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και οι εγκαταστάσεις υγείας πρέπει να προστατεύονται για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να λάβουν θεραπεία. Οι νεκροί πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια.

«Στον ρόλο μας ως ουδέτερος διαμεσολαβητής, είμαστε έτοιμοι να επισκεφτούμε οποιονδήποτε κρατείται, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε την ευημερία τους και να παρέχουμε νέα στα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Listen Live