Σαβ, Οκτ 5, 2024

Ουκρανία: Οι επιθέσεις και οι εχθροπραξίες συνεχίζονται...

Ουκρανία: Οι επιθέσεις και οι εχθροπραξίες συνεχίζονται...

Οι επιθέσεις και οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο και σήμερα το πρωί, προκαλώντας θανάτους και καταστροφή πολιτικών υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτές οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα καθώς οι καταιγίδες και ο κρύος χειμώνας έχουν ως αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας, περισσότερες από 460 πόλεις και χωριά δεν έχουν ρεύμα.

Σε δήλωσή της, η Ντενίζ Μπράουν, η Συντονίστρια Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ουκρανία, καταδίκασε τα φονικά χτυπήματα το Σάββατο στην περιοχή Πόκροβσκ της Περιφέρειας του Ντονέτσκ, που σκότωσαν 11 πολίτες, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία που κατέγραψε το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Περίπου 200 κτίρια φέρεται να καταστράφηκαν επίσης στις επιθέσεις, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Άλλες επιθέσεις το Σαββατοκύριακο και σήμερα το πρωί σε άλλες περιοχές των περιοχών Ντόνετσκ, Ντνίπρο και Χερσώνα σκότωσαν και τραυμάτισαν επίσης δεκάδες αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και κατέστρεψαν σπίτια και σχολεία, σύμφωνα με τους ανθρωπιστικούς εταίρους στο έδαφος.

Στην περιοχή Kherson, άλλη μια αποθήκη ανθρωπιστικής βοήθειας καταστράφηκε το Σάββατο. Μόνο τον Δεκέμβριο ο ΟΧΑ είχε καταγράψει 5 παρόμοια περιστατικά. Επίσης στη Χερσώνα, οι ανθρωπιστικοί μας εταίροι αναφέρουν ότι τα σπίτια για τους εκτοπισμένους χτυπήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Εμείς και οι ανθρωπιστικοί μας εταίροι συνεχίζουμε να παρέχουμε επείγουσα υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της νέας εντατικοποίησης των εχθροπραξιών, συμπληρώνοντας τις προσπάθειες των κρατικών υπηρεσιών. Αμέσως μετά την επίθεση του Σαββάτου στην περιοχή του Ντόνετσκ, ανθρωπιστές παρείχαν ζεστά γεύματα, ψυχολογική βοήθεια και οικοδομικά υλικά για να επισκευάσουν κατεστραμμένα σπίτια. Μαζί με τους συνεργάτες μας, μοιράσαμε επίσης ζεστές κουβέρτες, στρώματα, κλινοσκεπάσματα, δοχεία νερού και μαγειρικά σκεύη σε οικογένειες των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Listen Live