Πεμ, Απρ 18, 2024

Ουκρανία: Βοήθεια ΟΗΕ σε περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο κοντά στην πόλη Soledar

Ουκρανία: Βοήθεια ΟΗΕ σε περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο κοντά στην πόλη Soledar

Βοήθεια ΟΗΕ σε περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο κοντά στην πόλη Soledar στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ με μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή τριών φορτηγών

Σήμερα το πρωί φτάσαμε σε περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο κοντά στην πόλη Soledar στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ με μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή τριών φορτηγών που μετέφερε προμήθειες για περισσότερα από 800 άτομα.

Αυτή είναι η πρώτη διυπηρεσιακή ανθρωπιστική συνοδεία που παρέχει βοήθεια σε αυτήν την περιοχή.

Ενώ φτάσαμε σε περιοχές που βρίσκονται 12 χλμ. από το Soledar, οι προμήθειες θα διανεμηθούν επίσης σε ανθρώπους σε κοινότητες μόλις 5 χλμ. από την πόλη.

Η συνοδεία παρέδωσε τρόφιμα, νερό, κιτ υγιεινής και ιατρικές προμήθειες που παρέχονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη UNICEF, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Οι συνάδελφοί μας που συμμετείχαν στη σημερινή συνοδεία μας λένε ότι οι πόλεις της περιοχής έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και ότι δεν έχει φτάσει αρκετή βοήθεια σε αυτές τις κοινότητες. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής με τους οποίους μιλήσαμε, εθελοντικές ομάδες υποστηρίζουν πολίτες, αλλά οι ανάγκες ξεπερνούν την ικανότητα να βοηθήσουν.

Οι συνάδελφοί μας περιέγραψαν επίσης ένα σκηνικό ερήμωσης στις περιοχές από τις οποίες πέρασαν ως άδειες και βαριά στρατιωτικοποιημένες πόλεις, όπου παραμένουν μόνο λίγοι άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι. Οι τιμές στις λίγες αγορές έχουν εκτοξευθεί, με την τιμή των ειδών πρώτης ανάγκης να έχει τριπλασιαστεί.

Οργανώσεις βοήθειας στην Ουκρανία, που συντονίζονται από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, προσπαθούν να αυξήσουν τον αριθμό των νηοπομπών μεταξύ των υπηρεσιών σε περιοχές κοντά στην πρώτη γραμμή όπου οι ανάγκες είναι πιο έντονες, και αναμένουμε περισσότερες συνοδείες τις επόμενες ημέρες.

Listen Live