Πεμ, Οκτ 24, 2024

Νότιο Σουδάν και Μαδαγασκάρη Κατανομή Εκτακτης οικονομικής βοηθειας ΟΗΕ CERF

Νότιο Σουδάν και Μαδαγασκάρη Κατανομή Εκτακτης οικονομικής βοηθειας ΟΗΕ CERF

Ο αναπληρωτής συντονιστής έκτακτης ανάγκης, Joyce Msuya, διέθεσε 10 εκατομμύρια δολάρια από το Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης (CERF) για να υποστηρίξει την αντιμετώπιση των τεράστιων πλημμυρών στο Νότιο Σουδάν που έπληξαν περισσότερους από 700.000 ανθρώπους.

Από τον Μάιο, οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, καλλιέργειες και ζωτικής σημασίας υποδομές . Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας έχουν επίσης διαταραχθεί.

Οι ανθρωπιστικοί εταίροι αναφέρουν αυξανόμενα κρούσματα ελονοσίας, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, οξεία υδαρή διάρροια και δαγκώματα φιδιών από την έναρξη της περιόδου των βροχών.

Τα νέα κονδύλια θα υποστηρίξουν σωτήρια βοήθεια στις 5 κομητείες που έχουν πληγεί περισσότερο: Aweil East, Luakpiny/Nasir, Rubkona, Mayendit και Fangak. Αυτές οι κομητείες φιλοξενούν ήδη 900.000 ανθρώπους που χρειάζονται επείγουσα βοήθεια και ο αριθμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί με τις πλημμύρες.

Ο ΟΗΕ και οι εταίροι έχουν εντείνει την απάντησή τους και επικεντρώνονται στην υγεία, την τροφή, το νερό, την υγιεινή και την υγιεινή και το καταφύγιο. Αντιμετωπίζουν επίσης την ανάγκη για αντλίες νερού, κοινοτικά υλικά κατασκευής αναχωμάτων.

Οι πλημμύρες επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση στο Νότιο Σουδάν, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, συνεχιζόμενες συγκρούσεις, κρούσματα ασθενειών και τις επιπτώσεις της κρίσης στο γειτονικό Σουδάν.

Τον Ιούνιο, ο ΟΗΕ και η κυβέρνηση ξεκίνησαν ένα σχέδιο ετοιμότητας και αντιμετώπισης των πλημμυρών ζητώντας 264 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη 2,4 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό το σχέδιο δεν έχει λάβει ακόμη καμία χρηματοδότηση.

Ο Msuya διέθεσε επίσης 1 εκατομμύριο δολάρια από το CERF για τον μετριασμό των χειρότερων επιπτώσεων μιας προσβολής από ακρίδα στη Μαδαγασκάρη .

Τον Μάιο, μια αξιολόγηση με επικεφαλής τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) διαπίστωσε ότι η κατάσταση με τις ακρίδες στη Μαδαγασκάρη βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο πριν από μια ευρεία εισβολή, η οποία συνήθως συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου των βροχών γύρω στον Οκτώβριο.

Μεταξύ 2013 και 2016, η χώρα είχε ήδη αντιμετωπίσει μια εκτεταμένη προσβολή ακρίδων που επηρέασε τη γεωργική παραγωγή, με περίπου 80 τόνους βλάστησης να καταναλώνονται κατά μέσο όρο την ημέρα ανά σμήνος ακρίδων.

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν ήδη υψηλή επισιτιστική ανασφάλεια στη Μαδαγασκάρη (IPC3+). Ακόμη και χωρίς τη μόλυνση από ακρίδα, η πείνα αναμένεται να αυξηθεί καθώς η αδύνατη σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο.

Ο FAO συνεργάζεται με το Υπουργείο Γεωργίας της Μαδαγασκάρης για να ανταποκριθεί στην προσβολή και έχει κινητοποιήσει ελικόπτερα για την αντιμετώπιση των προσβολών, με 1.500 εκτάρια γης να αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής. Η νέα κατανομή του CERF θα επιτρέψει την επεξεργασία επιπλέον 80.000 εκταρίων γης, προς όφελος περίπου 300.000 ατόμων.

Listen Live