Σαβ, Μαρ 2, 2024

Νίγηρας S.O.S

Νίγηρας S.O.S

Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, Joyce Msuya, θα επισκεφθεί τη χώρα από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου για να λάβει μέρος στην τρίτη διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τη λεκάνη της λίμνης Τσαντ.

Η εκδήλωση στην πρωτεύουσα του Νίγηρα Niamey θα συγκεντρώσει κυβερνήσεις από χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, διεθνείς χορηγούς και εταίρους, πολυμερείς και διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για να δεσμευτούν εκ νέου για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών αναγκών, με περισσότερα από 11 εκατομμύρια άτομα να χρειάζονται βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Νίγηρα, η κ. Msuya θα συναντήσει άτομα που έχουν πληγεί από την κρίση, καθώς και εθνικές αρχές, εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης και δωρητές και μέλη της διπλωματικής κοινότητας.

Η ανθρωπιστική κρίση του Νίγηρα συνεχίζει να βαθαίνει λόγω της αυξανόμενης ανασφάλειας και της άνευ προηγουμένου βίας. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2017, σε 4,3 εκατομμύρια φέτος.

Listen Live