Τρι, Οκτ 1, 2024

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝ ΓΙΟΥΝΙΣ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝ ΓΙΟΥΝΙΣ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Με τρεις βασικους αξονες έφτασε κοντά μας από γαλλικες πηγές η πληροφορηση από την ΠΟΛΕΜΙΚΗ συρραξη Ισραηλ Χαμας αργά την Τρίτη: " Τα ισραηλινά στρατεύματα εμπλέκονται «την πιο έντονη μέρα από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης» στη Γάζα, δήλωσε την Τρίτη ο στρατηγός της Νότιας Διοίκησης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πολεμούν τώρα «στην καρδιά του Χαν Γιουνίς». Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γάζας.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ή ανταλλαγή κρατουμένων μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας. «Θεωρούμε τον (Ισραηλινό πρωθυπουργό) Νετανιάχου πλήρως υπεύθυνο για τις ζωές των Ισραηλινών ομήρων και για την παρεμπόδιση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ανταλλαγής», πρόσθεσε.

ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους Παλαιστίνιους που είχαν καταφύγει στο Χαν Γιουνίς να φύγουν δυτικά προς τις ακτές της Μεσογείου ή νοτιότερα προς τη Ράφα κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα. Οι κάτοικοι της Γάζας εξαντλούνται από μέρη για να διαφύγουν, προειδοποίησαν οργανώσεις βοήθειας, καθώς ο αριθμός των εκτοπισμένων κατοίκων αυξήθηκε σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ . "

Παράλληλα όλα τα πρακτορεια μεταδιδουν με ελάχιστος παραλλαγες την παρακατω είδηση: " Οι ισραηλινές δυνάμεις πολέμησαν τους μαχητές της Χαμάς στη νότια Γάζα την Τρίτη, προκαλώντας την έντονη προειδοποίηση του ΟΗΕ για ένα «ακόμα πιο τραγικο σενάριο», καθώς οι μάχες ωθούν τους αμάχους σε μια σταθερά συρρικνούμενη περιοχή της πολιορκούμενης περιοχής."

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
Από την άλλη πλευρά εμπειροι αναλυτες προδικαζουν παρατεταμενη ΠΟΛΕΜΙΚΗ δραστηριότητα με δυσκολίες από πλευρας Ισραηλ στην προελαση και χρήση νεων τεχνολογίων αντιαρματκων drones από τη Χαμας.Με ζητουμενο την υπερεκθεση του Ισραηλ στις παρατεταμενες μαχες με μεγάλες απωλειες αμαχων η Χαμας θα ακολουθησει τακτικες φθορας και κοπωσης εις βάρος των Ισραηλινων.

ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΗΝΩΝ
Πρόσφατα στο FRANCE 24 μίλησε ο Hussein Ibish, Senior Resident Scholar στο Ινστιτούτο των Αραβικών Κρατών του Κόλπου στην Ουάσιγκτον. Ανεπτυξε την στοχοθεσια του Ισραηλ σε αυτό τον πόλεμο ως εξής: ""Στόχος τώρα είναι η καταστροφή της Χαμάς, όχι η διάσωση των ομήρων. Αυτό δεν μετατράπηκε ποτέ πλήρως σε «πόλεμο για τη διάσωση των ομήρων», που θα ήταν πολύ έξυπνο, αλλά μπορεί να μην εξυπηρετούσε τους πολιτικούς σκοπούς του Νετανιάχου, οι οποίοι μπορεί να συνδέονται με την παράταση του πολέμου προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία ως ο καλύτερος τρόπος της παραμονής εκτός φυλακής.

Το Ισραήλ απλώς επιτίθεται και επιδιώκει εκδίκηση. Ο δεδηλωμένος πολεμικός στόχος της «καταστροφής της Χαμάς» δεν είναι δυνατός επειδή η Χαμάς είναι ένα εμπορικό σήμα και μια ιδέα, όχι μια λίστα με άτομα ή εξοπλισμό και υποδομές που μπορούν να σκοτωθούν ή να καταστραφούν. Η οργάνωση θα επιβιώσει, ό,τι και να κάνει το Ισραήλ.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;
Επομένως, το ερώτημα είναι τι θέλει το Ισραήλ να συμβεί στο τέλος της κύριας μάχης; Και έχουν μηδενική απάντηση σε αυτό. Δεν φαίνεται καν να έχουν σκεφτεί [αυτό το ενδεχόμενο]. Δεν πιστεύω ότι έχουν σκεφτεί πολύ πέρα ​​από τη φάση να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους της Χαμάς και να καταστρέψουν τις σήραγγες και όλο τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους.

Οι Ισραηλινοί λειτουργούν χωρίς πολιτικό πλαίσιο, κάτι που είναι καταστροφή για κάθε μαχόμενη δύναμη, γιατί, όπως λέει ο Clausewitz (Σημείωση συντάκτη: ο Πρώσος στρατηγός Carl von Clausewitz), ο πόλεμος είναι πολιτική με άλλα μέσα. "

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ...
Αν ο κορυφαιος ακαδημα ι κος και αναλυτης διαβαζει ορθα τα γεγονότα που έχουν προηγηθει και ορθως προβλεπει τότε είμαστε μπροστά σε μια γενοκτονια πολεμικης διαρκειας με απροβλεπτη έκταση και εκατομβες ΘΥΜΑΤΩΝ και τραυματιων.

Listen Live