Σαβ, Ιουλ 27, 2024

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben Gvir και ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich απείλησαν να παραιτηθούν από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Binyamin Netanyahu εάν προχωρήσει σε μια συμφωνία εκεχειρίας που περιγράφεται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden .

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους την Κυριακή για να συζητήσουν το άνοιγμα της διάβασης της Ράφα , ενός ζωτικού αγωγού για βοήθεια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας , μετέδωσαν αιγυπτιακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον 36.379 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 82.407 τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα , σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Περίπου 1.170 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου υπό την ηγεσία της Χαμάς και 250 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία, ενώ 132 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι κυριότερες χθεσινές εξελίξεις:

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέμεινε το Σάββατο στην καταστροφή της Χαμάς ως μέρος του ισραηλινού σχεδίου που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. " Οι συνθήκες του Ισραήλ για τον τερματισμό του πολέμου δεν έχουν αλλάξει: η καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς, η απελευθέρωση όλων των ομήρων και η διασφάλιση ότι η Γάζα δεν αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ ... Το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιμένει ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις πριν τεθεί σε εφαρμογή μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός ».

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Yair Lapid υποσχέθηκε το Σάββατο να στηρίξει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου εάν προχωρήσει στη συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωσης ομήρων που σκιαγραφήθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Δύο από τους ακροδεξιούς εταίρους του Νετανιάχου στον συνασπισμό, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir και ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich, απείλησαν να παραιτηθούν από την κυβέρνησή του εάν προχωρήσει στη συμφωνία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το Σάββατο ότι ήταν «ενθουσιασμένος» που αποδέχτηκε την πρόσκληση να μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ , όπου σχεδιάζει να «παρουσιάσει την αλήθεια» για τον πόλεμο της Γάζας.

Σχετικά με τα στοιχεία των θυμάτων από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς της Γάζας:

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας συλλέγει δεδομένα από τα νοσοκομεία του θύλακα και την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Listen Live