Κυρ, Ιαν 29, 2023

ΚΡΙΣΗ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ - ΦΑΟ ΚΑΙ ΠΕΠ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ

ΚΡΙΣΗ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ - ΦΑΟ ΚΑΙ ΠΕΠ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ

Η οικονομική κρίση, η υποτίμηση του νομίσματος και η άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών των τροφίμων και των μη τροφίμων αφήνουν 2 εκατομμύρια ανθρώπους να χρειάζονται βοήθεια στο Λίβανο.

Επίσημη παρουσιαση από τον FAO, το WFP και το Υπουργείο Γεωργίας της Ολοκληρωμένης Μελέτης Αποτελεσμάτων Ταξινόμησης Φάσης Οξείας Επισιτιστικής Ανασφάλειας στον Λίβανο.

Βηρυτός - Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων 1,29 εκατομμυρίων κατοίκων Λιβάνου και 700.000 Σύριων προσφύγων, αντιμετωπίζουν επί του παρόντος επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας του Λιβάνου με την Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση Φάσης Επισιτιστικής Ασφάλειας (IPC). Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες.

Η ανάλυση προβλέπει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2023, με 2,26 εκατομμύρια ανθρώπους -1,46 εκατομμύρια Λιβανέζους και περίπου 800.000 πρόσφυγες- να αναμένεται να βρίσκονται στη φάση της «κρίσης» ή χειρότερα και να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης παρουσιάστηκαν επίσημα υπό την αιγίδα και παρουσία της Αυτού Εξοχότητάς του Υπουργού Γεωργίας στο Λίβανο Abbas Hajj Hassan, της εκπροσώπου του FAO στο Λίβανο, Nora Ourabah Haddad και του Διευθυντή του WFP στον Λίβανο, Abdallah Al Wardat. Η έναρξη έγινε επίσης παρουσία του Αναπληρωτή Ειδικού Συντονιστή του ΟΗΕ για τον Λίβανο Imran Riza και άλλων ενδιαφερόμενων μερών που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Η ανησυχητική κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας είναι το αποτέλεσμα μιας τριετούς βαθιάς οικονομικής κρίσης. Η υποτίμηση του νομίσματος, η άρση των επιδοτήσεων και το αυξανόμενο κόστος ζωής εμποδίζουν τις οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε αρκετά τρόφιμα και άλλες βασικές ανάγκες καθημερινά.

«Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ στον Λίβανο εξαρτώνται τώρα από βοήθεια», λέει ο Abdallah Alwardat, εκπρόσωπος του WFP και Διευθυντής Χώρας στον Λίβανο. «Αυτά τα ευρήματα είναι βαθιά ανησυχητικά και αντικατοπτρίζουν τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλοί άνθρωποι στο Λίβανο».

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved