Δευ, Σεπ 23, 2024

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Παλαιστίνη

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Παλαιστίνη

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) ανταποκρίνεται με προ-τοποθετημένη τροφή για εκτοπισμένους ή όσους βρίσκονται σε καταφύγια

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

800.000 άτομα που προορίζονταν για υποστήριξη του WFP μετά από απότομη αύξηση της βίας1,8 εκατοι άνθρωποι είναι επισιτιστικά ανασφαλείς44,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑαπαιτείται για τη χρηματοδότηση της υποστήριξης του WFP για τους επόμενους 6 μήνες. 

Μια απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης μέσα και γύρω από την Παλαιστίνη σημαίνει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις όσον αφορά την πρόσβαση σε βασικές προμήθειες τροφίμων, με τα δίκτυα διανομής να διακόπτονται και την παραγωγή να παρεμποδίζεται σοβαρά.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) ανταποκρίνεται με προ-τοποθετημένη τροφή για εκτοπισμένους ή όσους βρίσκονται σε καταφύγια, όπου είναι δυνατόν, ενώ συνεχίζει την τακτική μας βοήθεια σε τρόφιμα και μετρητά σε ευάλωτα άτομα. Συνολικά στοχεύουμε να προσεγγίσουμε 800.000 άτομα με φαγητό ή/και μετρητά.

Το WFP παρακολουθεί τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των ειδών διατροφής και άλλων εμπορευμάτων μεταξύ του δικτύου καταστημάτων του. Συνεργαζόμαστε επίσης με τοπικά αρτοποιεία για την παροχή φρέσκου ψωμιού και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Οι ελλείψεις χρηματοδότησης σημαίνουν μια καταστροφική περικοπή της βοήθειας για το 60 τοις εκατό των αποδεκτών επισιτιστικής βοήθειας του ΠΕΠ. Μέχρι τον Ιούνιο, το WFP παρείχε κρίσιμη επισιτιστική βοήθεια σε 350.000 Παλαιστίνιους κάθε μήνα και διευκόλυνε βοήθεια σε σχεδόν ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους σε συνεργασία με άλλους ανθρωπιστικούς εταίρους μέσω της πλατφόρμας μεταφορών σε μετρητά.

Χωρίς άμεση οικονομική στήριξη, και χωρίς το ανοιγμα της διοδου στη Ραφα μέσω ΑΙΓΥΠΤΟΥ το WFP δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την υποστήριξή του.

Listen Live