Κυρ, Σεπ 29, 2024

ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ Ο OCHA ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ Ο OCHA ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

Στις 11 Νοεμβρίου, αναφέρθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των παλαιστινιακών ενόπλων ομάδων μέσα και γύρω από την πόλη της Γάζας, σε αρκετές περιοχές στο κυβερνείο της Βόρειας Γάζας και σε μικρότερο βαθμό στη Μέση περιοχή. Εν τω μεταξύ, οι έντονοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από αέρος, θάλασσα και ξηρά συνεχίστηκαν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες συνέχισαν να εκτοξεύουν βλήματα προς το Ισραήλ. Τα ισραηλινά χερσαία στρατεύματα διατήρησαν την αποτελεσματική απόσχιση του βορρά από το νότο, εκτός από τον «διάδρομο» προς το νότο.

Στις 10 Νοεμβρίου, περίπου στις 17:00, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το σχολείο Al Buraq στην πόλη της Γάζας, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο για εκτοπισμένους, σκοτώνοντας 50 άτομα. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο έναν Παλαιστίνιο διοικητή που κρυβόταν στο σχολείο.

Στις 11 Νοεμβρίου, μετά την κατάρρευση των υπηρεσιών και των επικοινωνιών στα νοσοκομεία στο βορρά, το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα δεν ενημέρωσε τα στοιχεία για τα θύματα. Ο αριθμός των θυμάτων των Παλαιστινίων στη Γάζα στις 10 Νοεμβρίου στις 14:00 ανήλθε σε 11.078, εκ των οποίων 4.506 λέγεται ότι ήταν παιδιά και 3.027 γυναίκες. Περίπου 2.700 άλλοι, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.500 παιδιών, έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι και ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί ή νεκροί κάτω από τα ερείπια, εν αναμονή διάσωσης ή ανάκτησης. Άλλοι 27.490 Παλαιστίνιοι φέρεται να έχουν τραυματιστεί.

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, 66 εσωτερικά εκτοπισμένοι (ΕΔΠ) σε καταφύγια της UNRWA έχουν σκοτωθεί και 558 τραυματίστηκαν. Το ένα τρίτο αυτών των θανάτων και οι περισσότεροι από αυτούς που τραυματίστηκαν (τουλάχιστον 400) σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις στο νότο.

Το τελευταίο 24ωρο, πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες φέρεται να σκοτώθηκαν στη Γάζα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών που σκοτώθηκαν από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων σε 47, σύμφωνα με ισραηλινές επίσημες πηγές.

Listen Live