Παρ, Σεπ 27, 2024

ΙΣΡΑΗΛ - ΓΑΖΑ: Τώρα πλέον αναζητούμε μόνον μικρά παράθυρα ελπίδος.. και σοφίας

ΙΣΡΑΗΛ - ΓΑΖΑ: Τώρα πλέον αναζητούμε μόνον μικρά παράθυρα ελπίδος.. και σοφίας

Στις 13 Οκτωβριου σημείωνα τα παρακάτω:

" Αν τις επόμενες μέρες μετά από μια μεγάλη έξοδο από τη ΓΑΖΑ προς Αίγυπτο των χιλιάδων αμάχων ακολουθήσει ΠΟΛΕΜΙΚΗ επιχείρηση έδάφους από το Ισραήλ για είσοδο και έλεγχο της Γάζας ουδείς γνωρίζει τι κόσμος θα ξημερώσει στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Με μαζικές οδομαχίες ,εκατέρωθεν, χρήση κάθε μέσου αμύνης και επιθέσεως από το Ισραήλ, τη Χαμάς και ποικίλες δορυφορικές πολεμικές μηχανές η Ανατολική Μεσόγειος θα γνωρίσει εκρήξεις ποικίλων απροσδιόριστων φαινόμενων και πραγματικοτήτων.

Οι ανθρωποθυσίες και οι τραγωδίες θα είναι απροσμέτρητες και οι κραδασμοί σε δεκάδες χώρες ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ."

Τελικά σημειώθηκε μια άλλη έξοδος, αφού η Αίγυπτος διαφύλαξε τα σύνορα της. Απο τη Βόρεια στη Νότια ΓΑΖΑ εν μέσω πολυημερων βομβαρδισμων. Η χερσαια επιχείρηση αργησε αλλά προχωρήσε κλιμακωτα και οι λιγοστες πληροφορίες ομιλουν για αιματηρες μαχες ενώ στη Βόρεια ΓΑΖΑ παραμενουν ακόμη 350.000 τουλάχιστον αμαχοι ζωντας κυριολεκτικά εν μέσω πυρων και σφοδρων βομβαρδισμων κάθε είδους και διαμετρηματος.

Οδηγουμαστε σε ένα πόλεμο ισοπεδωσης της Βορειας Γαζας ενώ το Ισραηλ θα δεχετε επιθεσεις από τρεις κατευθύνσεις και θα πολιορκηθει προσθετα διπλωματικα από συμμαχους σε ποικιλα μετωπα και θα πέζεται από την ολοτητα της ανθρωπιστικης κοινοτητας ιδιαιτερως από τους δύο μεγάλους φορείς του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και το ισχυρης πιεσεως και οικουμενικης αποδοχης Γράφειο Ανθρωπιστικων ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ του ΟΗΕ και τις συμμαχες του Οργανώσεις με προμετωπιδα τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ και το Παγκοσμίον Επισιτιστικο Πρόγραμμα .

Η εικόνα του συνεργασιμου Ισραηλ δεν υπάρχει στη παλιά της μορφή.Εχει δεχτει δεκαδες οργισμενα κτυπηματα από παλαιους μετριοπαθεις συνομιλητες.

Το σημείωνα και παλαιοτερα "Εδώ που φτάσαμε μόνον η λογική ,η σύνεση και ένα θαύμα μπορεί να σώσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Υπάρχει μέγιστη ανάγκη νουνεχούς ηγεσίας κρατών και οργανισμών και πανστρατιά των Οργανισμών ανθρωπιστικής αρωγής που ακόμη παραμένουν στην πλευρά του ανθρώπου και της περίθαλψης και σωτηρίας των αμάχων και των τραυματιών και των εν ανάγκη όντων."

Τωρά πλέον αναζητουμε μόνον μικρά παράθυρα ελπιδος.Ενα έστω καραβανι διαφυγης από τη Βόρεια ΓΑΖΑ και μια τεράστια είσοδο ανθρωπιστικης. βοηθειας και καυσιμων στη Νότια ΓΑΖΑ για να σωθούν τουλάχιστον οι εσταυρωμενοι ασθένειες και τραυματιες.

Ο πόλεμος θα συνεχιζεται δυστυχώς απροβλεπτα για μήνες και οι συνεπειες για το φυτικό κόσμο είναι ακόμη αγνωστες και απροβλεπτες. Πολυ πιθανόν δυσοιωνες εκτός αν προκυψει ένα θαυμα λογικης και σοφιας...

Listen Live