Τετ, Οκτ 23, 2024

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΕΖΠΟΛΛΑΧ

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΕΖΠΟΛΛΑΧ

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΧΕΖΠΟΛΛΑΧ ΚΑΙ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

Παρακολουθώντας την ροή ειδησεων στα ισραηλινα μέσα από τις έντεκα το βράδυ του Σαββατου μέχρι τις έντεκα το πρωί της Κυριακής κατανοεις την τραγική δυσκολία του εσωτερικου μετωπου στο Βόρειο Ισραηλ. Συνέχεις επιθεσεις από την Χεσπολαχ σε ποικιλους στόχους.Τραυματισμοι και ζημιες.Σειρηνες παντού στην περιοχή.Η βαθυτερη στοχευση στο Ισραηλ από τους εκτοξευτες της λιβανικης Χεζπολαχ.


Αναλυτικα παραθετουμε μια επιλογή δημοσιευματων του TIMES OF ISRAEL όπου καταδεικνυεται ο αντικτυπος των επιθεσεων του Ισραηλ με πολλούς αμαχους τραυματιες και νεκρους.

Ήδη κορυφαιες δυτικες υπηρεσίες εμπειρες στο guerilla warfare προειδοποιουν τις ααναλογες υπηρεσίες του Ισραηλ για το ατελεσφοροτων παγιδευσεων που εντεινουν την επιθετικοτητα των επιζοντων και την υπερπροσπαθεια τους για να προξενησουν πανικο και στην Ισραηλινή ενδοχωρα.Προειδοποιουν δε πως ο θόλος δεν είναι αηττητος και η μεταβαση της Χεζπολαχ σε μέθοδους μακράν των ηλεκτρονικων στην επικοινωνία και σε έναν Ανταρτικο με βάση την υπαίθρον και τις υπογειες συρραγγες και σπηλαιωδη κατάφυγια του τύπου hit and run θα προξενησει σοβαρά προβλήματα και απωλειες ποικιλων μορφων στο Ισραηλ.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ένα ύποπτο drone από το Ιρακ

Ο Ισραηλινός Στρατός κατέρριψε drone πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν που προφανώς εκτοξεύτηκε από το Ιράκ

Ένα ύποπτο drone που εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τα ανατολικά καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικές άμυνες πάνω από τα νότια Υψίπεδα του Γκολάν πριν από μία ώρα, σύμφωνα με το IDF.


Οι σειρήνες είχαν ηχήσει σε πολλές πόλεις λόγω των φόβων ότι θα πέσουν θραύσματα. Από το συμβάν δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.


Το drone πιθανότατα εκτοξεύτηκε από το Ιράκ. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ έχει αναλάβει αρκετές επιθέσεις στο Ισραήλ σήμερα.


Νωρίτερα, πριν τα ξημερώματα, δύο προφανείς πύραυλοι κρουζ που εκτοξεύθηκαν από το Ιράκ καταρρίφθηκαν από τον στρατό καθώς κατευθύνονταν προς τα νότια Υψίπεδα του Γκολάν. Και οι δύο στόχοι αναχαιτίστηκαν έξω από τον ισραηλινό εναέριο χώρο, ανέφερε το IDF.


Αργότερα το πρωί, ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος από το Ιράκ αναχαιτίστηκε καθώς κατευθυνόταν προς το νότιο Ισραήλ, ενεργοποιώντας τις σειρήνες στο Be'er Ora, κοντά στο Eilat. Επίσης καταρρίφθηκε πριν καταφέρει να εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τον στρατό.


ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το υπουργείο Υγείας δίνει εντολή στα βόρεια νοσοκομεία να λειτουργούν μόνο σε οχυρωμένες περιοχές.

Το ιατρικό προσωπικό προετοιμάζει το Sammy Ofer Fortified Underground Emergency Hospital στο Rambam Medical Center στη Χάιφα μετά το ξέσπασμα του πολέμου, 11 Οκτωβρίου 2023. (Ευγενική προσφορά του Rambam)

Το υπουργείο Υγείας λέει ότι έχει δώσει εντολή σε όλα τα νοσοκομεία στο βόρειο Ισραήλ να λειτουργούν μόνο από τις οχυρωμένες περιοχές τους.

Το υπουργείο λέει ότι η εντολή ακολουθεί τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού.
Η παραγγελία επηρεάζει τα νοσοκομεία Carmel, Ziv, Nahariya, HaEmek, Poriya, Bnei Tzion, ιταλικά και αγγλικά.

Το νοσοκομείο Rambam μετακομίζει για να εργαστεί στο οχυρωμένο γκαράζ του νοσοκομείου.

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΡΑΚΙΝΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Ομάδες υπέρ του Ιράν στο Ιράκ ανέλαβαν την επίθεση με drone στο Ισραήλ

Ένας ιρακινός συνασπισμός ένοπλων ομάδων που υποστηρίζουν το Ιράν αναλαμβάνει επίθεση με drone στο Ισραήλ.
Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι αναχαίτισε «πολλαπλούς ύποπτους εναέριους στόχους» που προέρχονταν από το Ιράκ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης του Ιράκ στόχευσαν το πρωί της Κυριακής μια στρατηγική τοποθεσία στα κατεχόμενα με χρήση drones», αναφέρει ο ιρακινός συνασπισμός σε δήλωση στο Telegram, αναφερόμενος στο Ισραήλ, και προσθέτει ότι πραγματοποιήθηκε «για την υποστήριξη του λαού μας. στη Γάζα».

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

17χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτα.

Ένας 17χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο βόρειο Ισραήλ που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτα από τον Λίβανο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το ατύχημα συνέβη κοντά στο Ramat Yishai όταν ένας οδηγός ξέφυγε από το δρόμο και χτύπησε σε τοίχο. Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία λέει ότι το δυστύχημα συνέβη καθώς οι σειρήνες προειδοποίησης πυραύλων έπεσαν και πιστεύουν ότι ο οδηγός πανικοβλήθηκε και έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΝΤΕΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Η IDF λέει ότι 85 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σε πρωϊνό μπαράζ με στόχο την περιοχή της Χάιφα

Περίπου 85 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το IDF. Αυτό ακολουθεί πολλά μπαράζ μέσα στη νύχτα.

Ο στρατός λέει ότι ορισμένοι από τους πύραυλους αναχαιτίστηκαν, ενώ κάποιοι έπληξαν το Kiryat Bialik, κοντά στη Χάιφα, και το Moreshet, μια κοινότητα στην Κάτω Γαλιλαία.

Από πρόσκρουση ρουκετών στο Κιριάτ Μπιαλίκ τραυματίστηκαν τρία άτομα και προκλήθηκαν ζημιές.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο μια αμυντική εγκατάσταση της Rafael στην περιοχή της Χάιφα.

ΤΡΙΓΜΟΙ ΚΑΙ ΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΟΙ ΒΟΜΒΗΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Οι μετοχές πέφτουν περαιτέρω στο TASE καθώς η βία Ισραήλ-Χεζμπολάχ εκτινάσσεται στα ύψη

Οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ υποχωρούν εν μέσω ολονύκτιας ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ που πυροδοτούν φόβους για κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης τρομοκρατικής ομάδας.
Ο δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ TA-125 υποχωρεί 0,8 τοις εκατό και ο δείκτης TA-35 των εταιρειών blue-chip υποχωρεί 0,6% εν μέσω ανησυχιών για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση. Ο δείκτης TA-90, ο οποίος παρακολουθεί τις μετοχές με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση που δεν περιλαμβάνονται στον δείκτη TA-35, διολισθαίνει 0,4%. Ο δείκτης TA-Dual Listing υποχωρεί 0,7%.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί της Κυριακής, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, ενώ ο Ισραηλινός Στρατός βομβάρδισε εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών που είπε ότι η τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν είχε προετοιμαστεί για πυρ στο Ισραήλ.
Την περασμένη εβδομάδα, οι δείκτες TA-35 και TA-90 υποχώρησαν κατά 2,8% και 3,9% αντίστοιχα, ενώ ο Dow Jones Industrial Average και ο S&P 500 Index στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1% και 0,4% την ίδια περίοδο.

ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΟ

Ισραηλινη Αστυνομία: Αρκετές αγελάδες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν από χτύπημα γαλακτοκομείου Jezreel Valley σε ολονύκτιο μπαράζ με ρουκέτες από τον Λίβανο
Αστυνομικοί επιθεωρούν τη ζημιά σε γαλακτοκομείο στην κοιλάδα Jezreel που επλήγη απευθείας από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο
Αρκετές αγελάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν ένα γαλακτοκομείο στην κοιλάδα Jezreel δέχτηκε ένα άμεσο χτύπημα σε μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο νωρίτερα σήμερα το πρωί, αναφέρει η ισραηλινή αστυνομία σε δήλωση.
Η περιουσία υπέστη σημαντικές ζημιές στην επίθεση, προσθέτει η δήλωση.
Η αστυνομία εργάζεται επί του παρόντος για την ασφάλεια της περιοχής και προσθέτει στη δήλωση ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις τοποθεσίες πρόσκρουσης πυραύλων, οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν επικίνδυνα εκρηκτικά.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑ Ι ΦΑ

Η MDA αναφέρει ότι οι 3 τραυματίες στο Kiryat Bialik χτυπήθηκαν από θραύσματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Η υπηρεσία ασθενοφόρου Magen David Adom αναφέρει ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα μετά από πρόσκρουση ρουκετών στο Kiryat Bialik, κοντά στη Χάιφα.
Ανάμεσα στα θύματα είναι ένας άνδρας 70 ετών σε μέτρια κατάσταση και ένας άλλος άνδρας 70 ετών και ένα 16χρονο κορίτσι που τραυματίζονται ελαφρά.
Μεταφέρονται στο νοσοκομείο Rambam στη Χάιφα, προσθέτει η MDA.

Η ΧΕΖΠΟΛΛΑΧ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ

Από τα ανωτερω είναι εμφανες πως η Χεζπολαχ παράμενει ενεργα επιθετικό.Οπως από καιρο τονιζουν δυτικοι αξιωματουχοι Μυστικων Υπηρεσιων και εμπειροι γνωστές της Μεσης Ανατολης ο Λίβανος δεν είναι η Γαζα.Δεν είναι περικλειστος χώρος και δεν μπορεί να βομβαρδιστει συνολικά.Η πολιτική σκηνή στις ΗΠΑ δεν επιτρέπει κάτι τετοιο και η ελιτ
στο Παρισι στην Ιταλία και στις ΗΠΑ ξεκαθαριζει στο Ισραηλ ότι δεν μπορεί να αδιαφορει για τις απωλειες ΑΜΑΧΩΝ στον Λιβανο.

Επιπρόσθετα επεξηγουν στο Ισραηλ και τους στρατιωτικους του πως η ΧΕΖΠΟΛΛΑΧ σε αντιθεση με την Χάμας έχει ανεξαντλητη προμηθευτικη γραμμή διοικητικης μεριμνης από το Ιραν και αερογεφυρες νοσοκομειακης περιθαλψης συνδεδεμενες με το Ιραν.

Επίσης τονιζουν πως ακόμα και από ατύχημα μπορεί να κτυπήσουν από την ΧΕΖΠΟΛΛΑΧ αστικα η αγροτικα κέντρα με θύματα αμαχους Ισραηλιτες η εργοστάσια με εκρηκτικες συνεπειες μετά την προσκρουση νροουν η πυραυλου με ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ συνεπειες σε περιξ περιοχές.

Το ερωτημα είναι οριακο .Κατανοεις το Ισραηλ το ευρος των καταστροφων μιας ευρυτερης και μεγάλης σύγκρουση με την ΧΕΖΠΟΛΛΑΧ.

Listen Live