Παρ, Σεπ 20, 2024

Ισραήλ και Κατεχόμενα Εδάφη: Η ΔΕΕΣ καλεί για άμεση προστασία των αμάχων στη Τζενίν

Ισραήλ και Κατεχόμενα Εδάφη: Η ΔΕΕΣ καλεί για άμεση προστασία των αμάχων στη Τζενίν

Ιερουσαλήμ (ΔΕΕΣ) - Μας ανησυχεί εξαιρετικά η ανησυχητική εντατικοποίηση της ένοπλης βίας στη Τζενίν τις τελευταίες δύο ημέρες. Κάθε λεπτό αυτής της συνεχιζόμενης βίας αποτελεί κίνδυνο για ζωές, σπίτια, βασικές υπηρεσίες και υποδομές.

Η ζωή και η περιουσία των πολιτών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας (ISF) πρέπει να διασφαλίσουν ότι ο πληθυσμός της Τζενίν έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, καταφύγιο, τροφή και νερό. Τα ασθενοφόρα και οι πρώτες βοήθειες πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε τραυματίες και να μπορούν να παρέχουν επείγουσα περίθαλψη χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Τα αυξανόμενα επίπεδα βίας τους πρώτους έξι μήνες του 2023 οδήγησαν σε αυξημένες εντάσεις και σε ανησυχητική επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Δυτική Όχθη.

Απαιτούνται άμεσες προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας που επικρατεί.

Το προσωπικό και οι εθελοντές της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) ανταποκρίνονται στις επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες μέσω του συντονισμού της πρόσβασης και θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια όπως απαιτείται.

Listen Live