Πεμ, Οκτ 3, 2024

Η συνοριακή διάβαση στο Κερέμ Σαλόμ θα είναι σύντομα ανοιχτή στη Γαζα. Νέα προοπτική στη μεταφορά βοήθειας.

Η συνοριακή διάβαση στο Κερέμ Σαλόμ θα είναι σύντομα ανοιχτή στη Γαζα. Νέα προοπτική στη μεταφορά βοήθειας.

Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς χαιρέτισε τη σημερινή ανακοίνωση ότι η συνοριακή διάβαση στο Κερέμ Σαλόμ θα είναι ανοιχτή για άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γκρίφιθς είπε ότι η γρήγορη εφαρμογή αυτής της συμφωνίας θα αυξήσει τη ροή της βοήθειας, προσθέτοντας ότι Οι άνθρωποι στη Γάζα χρειάζονται περισσότερο είναι το τέλος του πολέμου.

Το Γραφείο Συντονισμού του ΟΗΕ αναφέρει ότι πολλές περιοχές της Γάζας παραμένουν πλημμυρισμένες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις στις 13 Δεκεμβρίου, επιδεινώνοντας τον ανθρώπινο πόνο και προσθέτοντας στον κίνδυνο υδατογενούς ασθένειας.

Υπήρξαν συγκρούσεις στην περιοχή του νοσοκομείου Al Awda στη Jabaliya στη βόρεια Γάζα, με 250 γιατρούς, ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους να έχουν παγιδευτεί.

Οι επικοινωνίες επανήλθαν μετά από διακοπή για αρκετές ώρες χθες το απόγευμα. Ο τερματισμός των επικοινωνιών επηρεάζει σοβαρά την ικανότητα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των εργαζομένων στην παροχή βοήθειας να προσεγγίζουν ευάλωτα άτομα.

Listen Live