Σαβ, Ιουλ 27, 2024

Η ΚΟΠΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Η ΚΟΠΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Είναι ο μαχητης ηγέτης στη Γαζα Sinwar "εκτός επαφής" με την Πολιτική Χαμάς

Πληροφορίες που διαρρέουν από ημιεπίσημες πηγές στο Ισραήλ προβληματίζουν μυστικές υπηρεσίες και διπλωμάτες καθώς
συνεχίζονται οι προσπάθειες για μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που θα απελευθερώσει περισσότερους ομήρους στη Γάζα.

Το ίδρυμα ασφαλείας στο Ισραηλ φέρεται να πιστεύει ότι ο Yahya Sinwar, ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν «εκτός επαφής» τις τελευταίες 10 ημέρες, χωρίς να διαβιβάσει κανένα μήνυμα σε μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

ΤΟ CHANNEL 12

Σύμφωνα με το Channel 12, ο λόγος της αποσύνδεσης δεν είναι ξεκάθαρος και μπορεί να οφείλεται στο ότι βρίσκεται σε φυγή, έχει εμπλακεί σε ένα τακτικό τέχνασμα ή απλά δεν μπορεί να έρθει σε επαφή λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων επικοινωνίας στη Γάζα

Αποφάσεις χωρίς τον Yahya Sinwar και τους μαχητές του

Πολλές αποφάσεις ελήφθησαν από τη Χαμάς τις τελευταίες ημέρες χωρίς αυτόν, αν και όχι απαραίτητα αυτές που σχετίζονται με τη συμφωνία των ομήρων, ανέφερε το Channel 12.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ KAN NEWS
Σύμφωνα με το Kan news, η εκτίμηση του ισραηλινού κατεστημένου ασφαλείας είναι ότι ο Sinwar δεν συμμετείχε στην έκδοση της απάντησης της Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους του Κατάρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΡΗΤΡΑ " υπόκειται στην έγκριση της ηγεσίας της Χαμάς στη Γάζα»
Η απάντηση της Χαμάς περιελάμβανε μια ρήτρα που έλεγε ότι η συμφωνία θα «υπόκειται στην έγκριση της ηγεσίας της Χαμάς στη Γάζα», καθιστώντας φαινομενικά απαραίτητη την έγκριση του Sinwar.

ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗ ΧΑΜΑΣ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΓΑΖΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες , η ηγεσία της Χαμάς στο Κατάρ επιδιώκει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ενώ ο Sinwar θα αρκούσε σε μια προσωρινή παύση έξι εβδομάδων, ώστε η τρομοκρατική οργάνωση να μπορέσει να ανασυνταχθεί.
Από καιρού πολλοί επιχειρησιακοι κορυφαιων μυστικων υπηρεσιων είχαν ξεκαθαρισει τη διαφωνια εντος της Χαμας. Η πολιτική Χαμάς στο Κατάρ ζει σε συνθήκες άνεσης ενώ οι μαχητές και ο ηγέτης τους εντός Γάζας βιώνουν την τραγικότητα των συνθηκών διαβίωσης των άμαχων Παλαιστινίων και των οικογενείων τους και μια ΠΟΛΕΜΙΚΗ σύγκρουση θα προκαλέσει τεράστιες πιέσης από μια πολύ δυνατή ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ μηχανή καθώς και τεράστιες απώλειες των ταγματων της Χαμάς στη Βόρεια και Κεντρική Γάζα ανάμεσα τους και μυθικές μορφές του Παλαιστινίακου αγώνος γεγόνος οδυνηρό για όλους τους μαχητές της Χαμάς. Κάποιοι εκ των.οποίων έχουν κουραστεί σωματικά και ψυχικά στον ουσιαστικά ασταμάτητα ανταρτοπόλεμο με τακτική "Κτύπημα και εξαφάνιση" σε σήραγγες και παραλλαγές και καλύψεις εντός των άμαχων πληθυσμών και των συγγενικών τους δικτύων που τους καλύπτουν.ποικιλοτρόπως αλλά έχουν κι αυτά κουραστεί και καταπονηθεί από τις εκατόν πενήντα μέρες πολέμου ,ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ και προσφυγοποίησης.

Listen Live