Τρι, Σεπ 24, 2024

Η ΔΕΕΣ βοηθά στην απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα

Η ΔΕΕΣ βοηθά στην απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα

Δήλωση της προέδρου της ΔΕΕΣ Mirjana Spoljaric σχετικά με την απελευθέρωση δύο ομήρων και τον ρόλο της ΔΕΕΣ ως ουδέτερου ηθοποιού.

Γενεύη (ΔΕΕΣ)—Η απελευθέρωση δύο ομήρων στη Γάζα σήμερα είναι ένα κομμάτι ελπίδας. Είμαστε εξαιρετικά ανακουφισμένοι που μπορούν να επανενωθούν με την οικογένειά τους μετά από δύο εβδομάδες αγωνίας.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) βοήθησε στη διευκόλυνση αυτής της απελευθέρωσης μεταφέροντας τους ομήρους από τη Γάζα στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας τον πραγματικό αντίκτυπο του ρόλου μας ως ουδέτερου παράγοντα μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών. Απαιτείται επειγόντως περισσότερη αυτού του είδους ανθρωπιστική δράση, ώστε να μπορέσουν να επανενωθούν ακόμη περισσότερες οικογένειες. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν απεγνωσμένα νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η ΔΕΕΣ συνεχίζει να ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων. Είμαστε έτοιμοι να επισκεφθούμε τους εναπομείναντες ομήρους και να διευκολύνουμε οποιαδήποτε μελλοντική απελευθέρωση μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε από τα μέρη.

Ενώ κρατούνται σε αιχμαλωσία, οι όμηροι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρική περίθαλψη. Πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους. Οικογένειες που χωρίζονται από τους αγαπημένους τους υπομένουν αγωνία ανεξάρτητα από την πλευρά του χάσματος που βρίσκονται. Η δέσμευσή μας να βοηθάμε ανθρώπους που έχουν απαχθεί, κρατηθεί ή αγνοηθεί είναι ανυποχώρητη.

Είναι σημαντικό τα αντιμαχόμενα μέρη να διατηρήσουν ένα ελάχιστο ανθρωπισμό ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειρότερου πολέμου. Οι άνθρωποι στη Γάζα δεν μπορούν να περιμένουν την απελπιστικά αναγκαία βοήθεια. Τα νοσοκομεία βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και οι οικογένειες κοιμούνται στην ύπαιθρο με λίγα τρόφιμα και νερό. Ζητούμε επειγόντως να σταματήσουν οι μάχες και να επιτραπεί η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας και των πρώτων ανταποκριτών. Κάθε ώρα που περνά χωρίς αυξημένη βοήθεια σημαίνει περισσότερη δυστυχία και ταλαιπωρία.

Listen Live