Τρι, Απρ 16, 2024

Η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

ABUJA, 16 Ιανουαρίου 2023 - Σχεδόν 25 εκατομμύρια Νιγηριανοί κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν την πείνα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2023 (άπαχη περίοδος) εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, σύμφωνα με τον Οκτώβριο του 2022 Cadre Harmonisé, μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία και υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ για τρόφιμα και διατροφή ανάλυση που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο.

Πρόκειται για μια προβλεπόμενη αύξηση από τα εκτιμώμενα 17 εκατομμύρια άτομα που βρίσκονται επί του παρόντος σε κίνδυνο επισιτιστικής ανασφάλειας. Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η κλιματική αλλαγή, ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών των τροφίμων είναι βασικοί μοχλοί αυτής της ανησυχητικής τάσης. Η πρόσβαση σε τρόφιμα έχει επηρεαστεί από τη συνεχιζόμενη βία στις βορειοανατολικές πολιτείες Borno, Adamawa και Yobe (BAY) και από ένοπλους ληστές και απαγωγές σε πολιτείες όπως η Katsina, το Sokoto, η Kaduna, η Benue και ο Νίγηρας. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, οι εκτεταμένες πλημμύρες την περίοδο των βροχών του 2022 κατέστρεψαν περισσότερα από 676.000 εκτάρια καλλιεργήσιμων εκτάσεων, γεγονός που μείωσε τη συγκομιδή και αύξησε τον κίνδυνο επισιτιστικής ανασφάλειας για οικογένειες σε όλη τη χώρα. Οι πλημμύρες είναι μία από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της μεταβλητότητας που επηρεάζουν τη Νιγηρία. Στο μέλλον αναμένονται περισσότερα ακραία καιρικά μοτίβα που επηρεάζουν την επισιτιστική ασφάλεια.

Από τα 17 εκατομμύρια άτομα που είναι επί του παρόντος επισιτιστική ανασφάλεια, τα 3 εκατομμύρια βρίσκονται στις βορειοανατολικές πολιτείες BAY. Χωρίς άμεση δράση, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 4,4 εκατομμύρια στη λιτή σεζόν. Αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα ευάλωτους εκτοπισμένους πληθυσμούς και επαναπατρισθέντες που ήδη παλεύουν να επιβιώσουν από μια μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική κρίση στην οποία 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια.

Listen Live