Τετ, Οκτ 23, 2024

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

Η ΜΟΡΦΗ Η ΈΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ

Πώς μπορεί το Ισραήλ να αντιδράσει; Αυτό είναι το ερωτημα το οποίο προσπαθεί να απαντήσει ο σημαντικός αναλυτης στρατηγικων θεματων
Frank Gardner:

"Η τρέχουσα στρατηγική του Ισραήλ φαίνεται να έχει δύο άξονες: να εξαλείψει τους εχθρούς του μέσω δολοφονιών και αεροπορικών επιδρομών και στη συνέχεια αποτροπής – αποδεικνύοντας στο Ιράν και τους πληρεξουσίους του ότι κάθε επίθεση στο Ισραήλ θα αντιμετωπίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

Ο πρώην αξιωματικός των ισραηλινών πληροφοριών Avi Melamed λέει ότι η επίθεση του Ιράν «είναι έτοιμη να προκαλέσει μια σημαντική ισραηλινή αντεπίθεση… πιθανότατα θα δούμε μια σημαντική και άμεση απάντηση από το Ισραήλ εναντίον ιρανικών στόχων»."

Είναι γνωστό στους ειδικούς πως χώρες σε πολυετεις συρραξεις έχουν από ετων προγραμματισμενες αποκρισεις.Σε κάποιες περιπτώσεις ασκήσεις αμυνης έχουν αυτή την θεματικη και επικεντρωση.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Frank Gardner επιμενει πως το Ισραηλ από ψες εβγαλε ποικιλα επιθετικα σχεδια από τα αρχεια του Υπουργειου Αμυνης και της Μοσσαντ

" Το Ισραήλ θα είχε από καιρό στο συρτάρι σχέδια για χτυπήματα στο Ιράν. Οι αρχηγοί άμυνας θα αξιολογούν τώρα πότε και πόσο σκληρά θα χτυπήσουν την Ισλαμική Δημοκρατία.

Οι πιο προφανείς στρατιωτικοί στόχοι είναι οι χερσαίες βάσεις που εκτόξευσαν το κύμα  βαλλιστικών πυραύλων της Τρίτης. Έτσι, όχι μόνο τα εκτοξευτηρια , αλλά και τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου, ακόμη και οι εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού. Στη συνέχεια, υπάρχουν όλες οι πετροχημικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Θα μπορούσε ακόμη και να προσπαθήσει να ενεργοποιήσει το δίκτυο των πρακτόρων της εντός του Ιράν για να κυνηγήσει αυτούς που διέταξαν και πραγματοποίησαν την επίθεση με πυραύλους. Επιπλέον, εάν το Ισραήλ αποφασίσει να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο, θα μπορούσε να στοχεύσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν."

Μετά από την πιθανη επίθεση του Ισραηλ το Ιραν και οι δορυφοροι του θα αντεπιτεθουν ενώ ταυτοχρονα θα αναζητησουν συμμαχους και θα ενεργοποιησουν πιθανους εν υπνωσει επιχειρησιακους και συνεργατες για δρασεις όπως την χτεσινη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επίθεση εντος Ισραηλ.Ηδη δυτικες μυστικες υπηρεσίες ευρισκονται σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για να αποτρεψουν τυχον δράση  μοναχικων λυκων , δολιοφθορεων και επιθετικων ακτιβιστων .

Listen Live