Παρ, Μαρ 29, 2024

Η Αναπληρωτής Υπεύθυνη Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών του ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Ινδονησία

Η Αναπληρωτής Υπεύθυνη Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών του ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Ινδονησία

Η Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και Αναπληρωτής Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας, Joyce Msuya, θα φτάσει στην Τζακάρτα το Σάββατο για συναντήσεις με αξιωματούχους της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Θα έχει επίσης συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ινδονησίας, η οποία ασκεί την προεδρία της ASEAN το 2023.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Τζακάρτα, η Βοηθός Γενικός Γραμματέας θα υπογραμμίσει τη σημασία της εταιρικής σχέσης ΟΗΕ-ASEAN για τη διαχείριση καταστροφών, καθώς και τη δέσμευση του ASEAN σε ευρύτερη ανθρωπιστική δράση. Θα υπογραμμίσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για εμβάθυνση της συνεργασίας με την κυβέρνηση της Ινδονησίας σε κοινές προτεραιότητες, από τις αντιδράσεις έκτακτης ανάγκης έως τις ανθρωπιστικές κρίσεις.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπό την προεδρία της Ινδονησίας – μιας επί μακρόν υπερασπιστή της πολυμέρειας – η σχέση ΟΗΕ-ASEAN θα συνεχίσει να ενισχύεται», είπε η κα. Msuya.

Η κα. Msuya ταξιδεύει ως μέρος μιας αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών, με επικεφαλής τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα για Πολιτικές Υποθέσεις και Ειρηνευτικές Υποθέσεις και Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Khaled Khiari.

Listen Live