Παρ, Οκτ 18, 2024

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΝΤΡΟΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΜΕS OF ISRAEL - ΟΙ ΧΟΥΤΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΝΤΡΟΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΜΕS OF ISRAEL - ΟΙ ΧΟΥΤΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Εκρηκτικό drone από την Υεμένη χτυπά διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας άλλους

Ο στρατός λέει ότι το UAV αναγνωρίστηκε αλλά δεν καταρρίφθηκε από τις αντιαεροπορικές άμυνες και οι σειρήνες δεν ενεργοποιήθηκαν λόγω ανθρώπινου λάθους. Οι Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν αναλαμβάνουν την επίθεση και δεσμεύονται να συνεχίσουν να στοχεύουν την πόλη ΤΟΥ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΦΑΜΠΙΑΝ

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο εκρηκτικά που εκτοξεύτηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη έπληξε μια πολυκατοικία στο κέντρο του Τελ Αβίβ τα ξημερώματα της Παρασκευής, σκοτώνοντας έναν Ισραηλινό και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

Σύμφωνα με την αρχική έρευνα που διεξήγαγε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε εντοπιστεί, αλλά λόγω ανθρώπινου λάθους δεν εμπλέκεται από την αεράμυνα.

Καθώς δεν ελήφθη καμία ενέργεια εναντίον του προσδιορισμένου στόχου - που αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο επιθετικό drone μεγάλης εμβέλειας - δεν είχαν ηχήσει προειδοποιητικές σειρήνες.

Το drone έπληξε απευθείας μια πολυκατοικία στο Τελ Αβίβ στις 3:12 π.μ. Αφού έφτασε στο Ισραήλ από την Υεμένη, το drone πήρε το δρόμο του προς το Τελ Αβίβ από την κατεύθυνση της θάλασσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF αντιναύαρχος Daniel Hagari σε συνέντευξη Τύπου.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που αναγνωρίστηκε από τον Ισραηλινό Στρατό ως ιρανικής κατασκευής Samad-3, το οποίο είχε τροποποιηθεί για να έχει εκτεταμένη εμβέλεια, είχε πετάξει στη χώρα για αρκετές ώρες σε χαμηλό ύψος, σύμφωνα με την έρευνα.

Ένας άνδρας γύρω στα 50 σκοτώθηκε από σκάγια από την έκρηξη, είπε ο Magen David Adom. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρου, ο άνδρας βρέθηκε άψυχος σε κτίριο.

Η MDA είπε επίσης ότι οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, τέσσερις από τους οποίους τραυματίστηκαν από θραύσματα ή τα ωστικά κύματα από την έκρηξη. Οι άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται με οξύ άγχος.

Το σημείο πρόσκρουσης ήταν δίπλα σε πολλά ξενοδοχεία και το υποκατάστημα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Τελ Αβίβ.

Πολλά από τα ξενοδοχεία στην περιοχή φιλοξενούν επί του παρόντος εκτοπισμένους Ισραηλινούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα βόρεια και νότια σύνορα εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Ένας άνδρας που ζει κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης είπε ότι η τεράστια έκρηξη προήλθε από το πουθενά.

Listen Live