Τετ, Μαρ 29, 2023

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΗΕ ΣΤΗΝ Α Ι ΤΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΗΕ ΣΤΗΝ Α Ι ΤΗ

Μια ομάδα αξιωματούχων από τον ΟΗΕ και τους εταίρους μας μόλις ολοκλήρωσαν μια διήμερη επίσκεψη για να ευαισθητοποιήσουν για την άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και να αξιολογήσουν πώς οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες μπορούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Η ομάδα αποτελούσε στελέχη από το OCHA, το Ταμείο Πληθυσμού του ΟΗΕ, τη UNICEF, το UN Women, το Concern Worldwide και το World Vision. Συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό και ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανθρωπιστικούς εταίρους, διπλωμάτες στη χώρα, πληγείσες κοινότητες και εκπροσώπους της κοινότητας με επιρροή σε περιοχές που ελέγχονται από ή υπό την επιρροή συμμοριών.

Η ομάδα σημείωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην ανταπόκριση, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου των τοπικών ΜΚΟ, και ότι η κυβέρνηση και οι εταίροι στον τομέα της υγείας αξίζουν αναγνώριση για τις προσπάθειές τους να ελέγξουν το ξέσπασμα της χολέρας.

Η πρόσβαση των ανθρώπων σε βασικές υπηρεσίες εξακολουθεί να είναι σοβαρά περιορισμένη σε περιοχές που ελέγχονται ή υπό την επιρροή συμμοριών. Εμείς και οι συνεργάτες μας συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις κοινότητες και να προσεγγίζουμε ανθρώπους σε δυσπρόσιτες περιοχές. Μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκαν 97 αποστολές έκτακτης ανάγκης σε αυτές τις περιοχές.

Η έκκληση για το 2023 στην Αϊτή , που ζητά σχεδόν 715 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθηθούν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης ασφάλειας, πολιτικής και ανάπτυξης της Αϊτής.

Αρκετοί από τους αξιωματούχους θα είναι εδώ ως καλεσμένοι μου αύριο για να σας ενημερώσουν για την επίσκεψή τους.

Author’s Posts

Developed by DiGeo LTD. ©2023 Nea Polis. All Rights Reserved